Ptr coji:
1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
15 oua
sare
Ptr crema:
1, 300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
Preparare:
-Pentru coji:
Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca, se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic.
-Pentru crema:
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 3 oua se bate cu 150 gr zaharsi se lasa deoparte.Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingredientesi se fierb impreuna pana devine ca o ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu crema iar capacelele se trec prin ciocolata topita.
Eu la acestea pe langa crema am pus si un strat de frisca dupa preferinta.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: medie
Uite aici : http://gospodini.blogspot.com/2007/09/eclere-cu-ciocolata.html sper sa te ajute. :D
Blat:150 ml apa, 60 g unt, 90 g faina, 2 oua
Crema de banane:2 oua, 50 g zahar, 2 linguri amidon, 300 ml lapte, esenta de vanilie, 1 banana, cateva picaturi zeama de lamaie
Glazura:25 g unt, 1 lingura lapte, 1 lingura cacao, 100 g zahar pudra
Pt blat apa si untul se pun pe foc, cand incepe sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca energic. Se lasa sa se racoreasca si se pun ouale pe rand amestecand bine. Se pune compozitia intr-un sac de bucatarie si se fac eclerele lungi de 7.5 cm care se coc 30 minute la 200 grade apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe gratar.
Pt crema ouale intregi si zaharul se freaca spuma 10 minute apoi se pune amidonul. Laptele se fierbe si apoi se toarna peste crema cu ou. Se amesteca bine. Se pune iar la foc pana rezulta o crema groasa. Se ia de pe foc se lasa la racit si apoi se pune banana facuta pireu si stropita cu zeama de lamaie si aroma de vanilie.
Se umplu eclerele.
Pt glazura untul si laptele se pun pe foc la topit apoi se adauga cacaoa si zaharul pudra. Se fierbe si apoi se toarna peste eclere.