Buna!
Frigarui la gratar cred ca este cea mai cunoscuta si cea mai folosita!
Nu iti trebuie o reteta, decat bete de frigarui, rosii, ardei, ceapa(si alte legume pe care le vrei suplimentar, ca ciupercile).
Daca pui pe langa ele si putina sunca sau carne de pui pentru aroma e minunat.
Condimenteaza-le putin si lasa-le pe gratar pana consideri ca sunt facute si e minunat.
O zi minunata!
O combinatie incantatoare de legume.
Ingrediente:
Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, opt frunze de varza alba, patru frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legeturi de ceapa verde, putin marar proaspat.
Mod de preparare:
- 1. Pune toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce le-ai uns cu putin ulei.
- 2. Spala si rupe intr-un bol mare salata, adauga ceapa taiata rondele.
- 3. Taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (stau pe gratar cateva minute). Ruleaza in forma de sul funzele de varza si taie-le cat de fin iti place (varza sta pe gratar, la jar, zece minute, pana este bine coapta pe ambele parti). Adauga-le peste salata.
- 4.Da prin razatoare rosiile coapte. Adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Adauga dressingul peste salata si mararul fin tocat. Amesteca usor si serveste.
Eu am incercat :
File de peste cu legume
Ingredienteingrediente pentru 4 portii 1kg file de peste Blue whiting 450gr mix legume 100g unt plante aromatice, a la provence" piper, sare Mod de preparareFileurile de peste se dau cu sare piper si se presara plante aromate.Se prajesc la gratar de teflon sau direct in tigaie fara ulei. Mixul de legume se pune in tigaie unde in prealabil am pus untul, se soteaza pana scade zeama. Se serveste alaturi de pestele file
Incearca sa cauti retete de legume la gratar pe http://www.gustos.ro/... Sigur vei gasi!
Aici vorbim de multe vitamine gatite fara vreun strop de ulei. Dar, cum suntem persoane mofturoase, trebuie sa dam putina savoare legumelor. Nu vorbesc de vreo friptura impanata de vita ci de un savuros sos de smantana. Pregatim astazi legume facute pe gratar cu sos de smantana. Legume gratar Legume pe gratar - pur si simplu delicioase Nu sa perpari legumele este partea putin mai grea a acestei retete, ci sa alegi acele legume care se potrivesc. Iti voi da eu cateva idei: 3-4 buchetele de conopida 2 ardei grasi rosii 3-4 cartofi nu foarte mari 1 vanata 2 dovlecei Bineinteles, lista poate continua dar pentru reteta noastra de legume pe gratar, acestea sunt numai bune. Asadar, ia cartofii si curata-i de coaja. Taie-i in felii pentru a se face mai usor. Ardeii este de ajuns daca ii cureti de seminte si ii tai in jumatati, maximum in sferturi. Vanata si dovleceii se taie in felii lungi, de asemenea, pentru a usura munca atunci cand le vei pune pe grill. Alege o tigaie cu grill si aseaza legumele pe gratar fara a folosi vreun fel de grasime. Este de ajuns sa presari sare si piper pe legume si sunt gata sa fie preparate. Legume la gratar Sos de smantana pentru o savuroasa portie de legume la gratar Cat timp legumele stau pe gratar, tu te poti ocupa de sos. Ai nevoie de: O lingura de ulei O lingura de faina 100 ml smantana 50 ml lapte Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga putin. Adauga faina ca pentru rantas si amestec-o bine cu uleiul. Cand vei obtine o pasta albicioasa, adauga laptele si amesteca. Asteapta ca laptele sa fiarba putin dupa care toarna smantana. Cand ai terminat de pus toate ingredientele, potriveste sosul de sare. Daca doresti, poti sa presari si putin patrunjel proaspat tocat. Iata cum in doar 10-15 minute ai terminat de preparat legume la gratar cu sos de smantana. Nu e asa ca a fost usor? Cu siguranta vei fi incantata de rezultatul efortului tau. Si cum legume pregatite pe gratar mananca oricine, tocmai ai invatat o reteta noua pentru colectia ta de garnituri.
Uite aici o retzeta destul de simpla si gustoasa : ei niste ciuperci la care le rupi coditza si le presori cu sare si piper apoi le pui pe gratar. Dupa ce sau fript palariutzele le presori cu parmezan sau cascaval in timp ce sunt fiebintzti ca sa se patrunda.Mai poti face frigarui cu rosii cheri (mai mici) ardei, ciuperci si ceapa si le condimentezi cu sare si piper dupa gust si daca vrei poti rade peste ele si cascaval.Mai pozi adauga si un sos de mujdei cu smantana adica: usturoi pisat cu sare si piper, o lingura de apa, o lingurita otet si dres cu 2 lingurizte smantana.
Nu sunt adeptul legumelor la grătar, crude, murate sau fierte, cele care nu se consumă crude!
Mihaidavidoglu1954 daca tu nu esti adept asta nu ma ajuta pe mine sa gatesc o salata buna de legume la gratar
bordi întreabă:
anonim_4396 întreabă: