Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.criserb.com/......etete.html
http://www.teoskitchen.ro/2007/12/sushi.html
http://vladubucataru.blogspot.ro/2010/11/sushi-in-curand.html
Toate cele bune.
Iti trebuie orezul ala lipicios si amarata aia de foaie de alga. In rest, inauntru pui orice. Recomandat: avocado, castravete, omleta.
Uite, am gasit pe un site :
Sushi cu somon afumat
Ingrediente
1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi
1 cană şi jumătate de apă
4 linguri oţet de orez
1 pachet de nori (alge)
200g de somon afumat
4 castraveţi mici
Wasabi
sos soia şi ghimbir murat pentru servit
Mod de preparare
1. Se pune orezul la fiert, doar cu o cană şi jumătate de apă. Când începe să fiarbă se pune capacul şi se dă focul mic. Trebuie să fiarbă 30 de minute după ce se pune capacul şi se dă la minim focul. Nu se ridică capacul înainte. Se opreşte focul, se amestecă, se lasă 2 minute şi se pune la răcit (se poate folosi o sită japoneză specială pentru răcit).
2. După ce s-a răcit orezul, se ia câte o foaie de nori şi se aşază pe un covoraş de bambus (special pentru rulat sushi). Spre mijlocul foii se întinde orez (1-2 linguri), deasupra lui aşezându-se puţin wasabi, feliuţe de somon şi de castravete, în această ordine. Se lasă un spaţiu liber de 2cm în partea de sus. Se umezeşte cu puţină apă acest capăt al foii de nori. Se rulează foaia de nori din partea de jos şi se „lipeşte" partea umezită peste cealaltă extremitate a foii. Rulourile astfel obţinute se taie în felii groase de 1-2cm şi se servesc alături de sos soia şi de ghimbir murat.
Iata reteta de sushi, testata deja cu succes.
Maki rolls (rulouri simple invelite cu alga si umplute cu unul sau doua ingrediente)
Ingrediente (pentru 2 persoane)
Rulou: Orez pentru sushi (sticky rice) – 250 grame = 1 cana *
Otet de orez – 1 lingura*
Alge pentru sushi- 4-6 "foi" *
*ingredientele se pot cumpara de la Carrefour sau Megaimage, la standul de produse "exotice". De asemenea, in magazinul Ki-life din Piata Amzei.
Mod de preparare:
Orezul se lasa la inmuiat 20 de minute. Apoi se fierbe cu 2 cani de apa, pana aceasta se evapora complet. Se transfera intr-un alt vas si se toarna lingura de otet de orez pe deasupra. Se lasa la racit. Racirea poate fi accelerata cu ajutorul "vanticelului" unui evantai.
Intre timp ingredientele pentru umplutura se taie in fasii de 5 – 10 milimetri. Intr-un rulou poate fi un singur ingredient sau o combinatie – de exemplu, somon cu avocado, castravete – morcov – omleta.
O data ingredientele pregatite, incepe rularea. Pe covorasul de bambus se aseaza foaia de alga. Pe alga se tipareste orezul intr-un strat fin, lasand la capat 1-2 centimetri de alga liberi, pentru a putea face la final "sigilarea" ruloului. In capatul dinspre bucatar, se aseaza in linie, de-a lungul foii umplutura dorita. Se ruleaza cu ajutorul covorasului de bambus, impingand usor cu degetele, astfel incat sa se tipareasca bine orezul. Cand ruloul este format, se umezeste capatul de alga neacoperita cu orez si se incheie "sigiland" cu mana.
,,,,,,,,, MULT NOROC''''''''''''''''''''
claudya întreabă:
TreiSurori întreabă: