Mie imi plac pastele bolognese.am gasit o reteta pe google.
Spaghetti Bolognese sunt unele din cele mai populare spaghete, sunt satioase si deosebit de gustoase. Sunt aparte datorita sosului de carne picant si aromat si adaosului de busuioc si patrunjel. Sosul de carne cu care se fac aceste spaghete poate fi servit la orice fel de alte paste.
Ingrediente pentru Spaghetti Bolognese:
250 g carne tocata de porc; 250 g carne de vitel; 1 kg spaghete, 2 cutii de rosii in sos; 3 catei de usturoi; 2 cepe; 2 linguri ulei de masline; busuioc; patrunjel verde; 200 g parmezan; 200 ml vin alb; sare si piper dupa gust.
Cum se prepara Spaghetti Bolognese:
Cheia succesului pentru prepararea pastelor italienesti este fierberea lor „al dente". Se pun la fiert intr-o oala mare, cu multa apa cu sare si putin ulei de masline, pentru a le ajuta sa nu se lipeasca. La 100 g de paste se pune cam un litru de apa. Pastele se adauga atunci când apa a fiert; se caleste ceapa taiata marunt, pâna devine aurie, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat.
Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile cu sos cu tot, se potriveste de sare si piper. Se lasa totul la fiert, la foc mic, sub capac circa 30 de minute.
Spaghetele scurse se pun intr-un castron si peste ele se pune sos de rosii. Când se servesc se adauga din cratita o lingura mare cu sos, iar pe deasupra se pun parmezanul dat prin razatoare, busuiocul si patrunjelul verde.
Simplu paste cu carne se fierb pastele se lasa la strecurat se i-a o tigaie se pune carnita de ce vrei tu o pui in tigaie sa se faca vreo10 minute adaugi sosul de rosi si gata su mai e o reteta cu branza si sunca se fierbe pastele se strecoara apoi iei o farfurie sfarami branza adaugi sunca sau daca nu vreai nu pui sunca apoi pui totul peste pate le mai lasi 10 minute sa intre bine branza in paste si e gata
Stiu eu o reteta de prajitura cu lamaie,,, care, sincer, mi-a iesit de vreo 3 ori si mie(si am doar 12 ani). E foarte simpla: Deci, ai nevoie de un pahar mic de iaurt, faina, zahar, 2 oua, un plic de praf de copt unul de zahar vanilat, doua lamai, apa si ulei.
PREPARARE:
Ia un bol mare, in care sa pui iaurtul, apoi, paharul de la iaurt, il umpli de 2 ori cu faina, de 2 ori cu zahar, dupa care pui praful de copt si zaharul vanilat, apoi spargi ouale, razi coaja de la ambele lamai si amesteci bine. Apoi ungi ungi tava cu ulei, presari pe ea faina ca sa nu se lipeasca prajitura si torni aluatul in tava. APoi lasi la temperatura de 180 de grade cat ti se pare tie necesar( dupa cum ti se pare ca arata,,, nu are un timp exact) si pregatesti sosul.
SOSUL:
Iei o ulcica mica in care pui 3 linguri de apa, o lingura/o lingura jumate,,, maxim 2 de zahar, un praf mic,mic,mic, mic, mic de sare si storci seama celor doua lamai pe care le-ai ras. amesteci in el, si cand e gata prajitura, o intepi si torni sosul peste ea. Crede-ma este foarte buna. Poti sa pui aluatul, eventual in forme de briose daca ai. Nu-i oblicatoriu in tava. Aici faci cum vrei tu. Sper sa-ti placa. Succes. Pa! Funda?
Scz de rasp meu! umblam aiurea si i-am dat pe nu stiu ce si mi-a scris raspuns publicat. de-asta nu trebuie sa umblu aiurea pe site-uri. scuze inca o data!
Pastele se baga intr-o oala cu apa, lasa pana se fac pastele [ pui sare in apa ] si intre timp, faci sosul.
Sosul e asa : Stii conservele cu suc de rosii? Cumperi 2, le pui in tigaie, adaugi bacon sau ce fel de mezeluri ai in casa, pui un ou doua, astepti pana se fac, pui putina sare si gata pastele, asa mi le fac eu cand am pofta de ceva mai original :*
Fundita?
Fierb pastele,intre timp razui niste telemea,cand pastele sunt gata le scoti,le strecori, le pui inapoi in oala, pui telemeaua peste si amesteci un pic(la foc mic sa nu se prinda)si dupa aceea pui niste smantana deasupra. pofta buna
Paste cu ketchup pui pastele la fiert si dupa ce au fiert pui ketchup si... pofta buna
Paste cu Ton Marunti in ulei
Fierbi paste le clatesti bine adaugi tonu, zeama de la o lamai si chili. putina sare si patrunjel deasupra iamiii bun bun
Il pui la prajit in ulei si dupa pui ketcup, sare, vegeta si putin vin deasupra in timp ce se prajeste... pofta
iyony19 întreabă:
RuxRuxi0843 întreabă: