Tocmai ieri am facut gogosi cu mama. Au iesi foarte bune doar cu apa calduta.
Iti trebuie drojdie, apa, sare, zahar, faina, un ou(optional) si lamaie rasa.
Pentru maia pui drojdia si un pahar cu apa calduta(maxim 1 minut la microunde) si o lingurita de zahar cu 3-4 linguri de faina.
Dupa ce se umfla, pui oul si coaja de lamaie rasa, o lingurita de sare si 3-4 linguri de zahar, si faina dupa ochi pana se face aluat gros. Il lasi la umflat intre 15 si 30 de minute si ii dai forme, in forma de pahar(dupa gaura paharului, spre exemplu), sau cu mana libera.
Multa bafta!
• 1 kg faina
• 50 g drojdie proaspata
• Circa 500 ml apa calduta
• 3 linguri cu unt
• 3 oua
• Un praf de sare
• 7 linguri cu zahar
• Coaja de la o lamaie
• Zahar vanilat
Mod de preparare - Gogosi simple
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei.
Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule.
Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Topim untul si punem restul de apa peste el, trebui sa lasam pana cand amestecul este caldut.
Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut.
Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca.
Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina.
Facem o foia putin mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei bine incins.
Cat sunt fierbinti, presaram zahar pudra peste ele.
Pofta buna!
FUNDA?
Cred ca putea si ea sa dea copy-paste.
Si care e problema ta? De unde stiu eu ca nici tu n-ai dat copy-Paste
Daca copiezi ce am scris eu nu gasesti pe net, insa am copiat ce ai scris tu si am gasit pe 3 site-uri. SPre deosebire de tine eu stiu sa fac ceva fara sa copiez de pe site-uri si sa am prefac ca si stiu despre ce e vorba, pentru ca e clar ca tu nu stii sa faci nici clatite.
Tu copilo! Mai stii altceva decat sa comentezi ca o? Taci si vezi-ti de treaba ta.N-ai cu cine sa te certi! Poluezi TPU cu afirmatiile tale
SCuze sper ca nu v-ati certat din cauza mea
Pune apa sare faina drojdie intr-un lighian sau castron framanta bine las-o la crescut cam 1 ora dupa ce a crescut faci gogosile FUNDA?::
Unde-ai lăsat aromele? Vanilia, coaja de lămâie, de portocală, esenta de rom etc Fara ele, nici o gogoașă n-are gust, iasă aluat de pâine, crede-mă!
LadyInBlack întreabă:
Gentiana întreabă: