Whisky-ul e preparat traditional in doua moduri: single malts si blend. scrie si pe eticheta, daca te uiti atent.
Single malts-ul este un whisky obtinut dintr-o singura sursa, e un pic mai aspru si mai putin parfumat. Mie personal imi place mai mult, si da mai bine cu gheata.
Blendul este whisky-ul tipic de bar, e un amestec facut din single malts-uri diverse, de profesionisti, sa fie mai fin si cu aroma mai deosebita.
Acum la chestia cu Cola parerile sunt impartite. Whisky-ul se preteaza in Long Drinks-uri, pentru ca da bine pe mix de zahar caramelizat (componenta principala a CocaCola). Spre deosebire de cognac, pe care il strici amestecandu-l cu Cola, un whisky (sau rum) poti oricand sa il amesteci daca nu iti place "on the rocks".
Anyway, e pacat sa amesteci un whisky de calitate, de minim black/blue label, adica de peste 10 ani vechime, cu Cola, ca dai banii de pomana pe finetea lui dobandita in maturarea la butoi. Mai bine bea-l in pahare separate, daca te arde: pui un whisky cu gheata langa unul cu Cola, sau limonada, si le bei pe rand
No' acum, bun si ieftin, iti recomand romul Cpt' Morgan (black, spiced)
Merge perfect cu Cola, si la banii aia este cea mai reusita bautura de pe Terra!
Whiskey-ul NU se amesteca cu cola, NICIODATA. E o bautura fina, care se bea in cel mai rau caz cu 2 cuburi de gheata.
Diferenta intre ele e procesul de productie si invechire, diferite tipuri de butoaie, etc.
Unul bun si ieftin: JB undeva la 60 lei sticla de 700ml. Ce e sub pretul asa e prost...