anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine imi spune si mie cateva retete culinare care se fac mai repede si fara prea multa bataie de cap happy mersi mersi mersi

Răspuns Câştigător
| brianemil a răspuns:

Snitel crocant de porc

Timp de gătire 30 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente
400 g carne de porc,
2 oua,
faina,
fulgi de porumb,
sare,
piper.

Mod de preparare
Carnea de porc se taie in felii subtiri si se bate putin. Ouale se bat cu sare si piper. Fulgii de porumb se zdrobesc.
Se ia fiecare bucata de carne, se trece mai intai prin faina, apoi prin amestecul de ou, iar la final prin fulgii de porumb. Bucatile de carne, astfel imbracate, se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe servete absorbante de hartie.

Mod de servire
Snitel crocant de porc se poate servi atat calde cat si reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua umplute

Timp de gătire 30 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente
10 oua
1 pate de pui
maioneza (eu va recomand sa o faceti acasa, nu cumparata)
iaurt
patrunjel proaspat
sare
piper proaspat macinat
putina boia
usturoi

Mod de preparare
Degresam ouale si le punem la fiert. Dupa ce au fiert le curatam de coaja, le taiem in doua si le scoatem galbenusurile. Galbenusurile le pasam bine cu furculita si le amestecam cu pateul de pui, 1-2 linguri de maioneza, patrunjel proaspat tocat, sare si piper proaspat macinat. Amestecam bine si umplem jumatatile de oua.
Sosul: in maioneza ramasa adaugam iaurt pana cand obtinem o compozitie usor lichida (nu stiu exact sa va spun cantitati). Omogenizam bine si adaugam un catel mic mic de usturoi pisat, sare si putin patrunjel tocat.
Asezam sosul pe un platou si peste asezam ouale.

Mod de servire
Le ornam cu frunzulite de patrunjel cret si boia.

Supa de praz cu patrunjel si telina

Timp de gătire 30 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente
1 kg praz
1 lingura faina
1 felie de telina
1 radacina de patrunjel
1 legatura de patrunjel verde
1 l supa de zarzavat sau lapte de soia
ulei de masline
sare.

Mod de preparare
Prazul se taie in bucati subtiri si se caleste in ulei. In momentul in care se inmoaie se adauga faina si se stinge cu apa. Se taie marunt patrunjelul radacina si telina si se adauga compozitiei. Se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie. Se strecoara legumele fierte si se pun in zeama in care au fiert. Se adauga supa de zarzavat sau laptele de soia. Pune sare dupa gust.

Mod de servire
Se serveste calda.
Alte retete recomandate:
Pilaf de orez cu praz
Placinta cu praz
Praz cu masline

Placinta rulata cu mere

Timp de gătire 30 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente
Aluat:
10 linguri ulei,
7 linguri apa minerala,
1 lingura otet,
1 lingurita praf de copt,
1 lingura zahar,
200 g faina.
Umplutura:
1 kg mere,
3-4 linguri zahar,
2 linguri ulei,
scortisoara.

Mod de preparare
Placinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa.
Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut, se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Merele rase se calesc pana se inmoaie, impreuna cu zaharul, uleiul si scortisoara.

Aluatul se scoate de la frigider, se framanta din nou si se intinde in foaie subtire. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza rulada si se coace 25-30 minute, in cuptorul deja incins.

Mod de servire
Placinta rulata cu mere se serveste rece, pudrata cu zahar farin.

funda te rog!

3 răspunsuri:
| reteteculinare a răspuns:

Salutare onlymesofy, uite aici un site (http://invatasigateste.blogspot.com/) unde poti gasi retete culinare foarte usoare care pot fi pregatite in cateva minute

| iLuzye a răspuns:

Chiftele din cartofi?
Dai cartofii pe razatoare (nefierti, ne-nimic), ii storci de zeama. Ii pui intr-o farfurie. dupa care, e absolut mandatoriu sa pui o lingura de faina si un ou (ca sa lege compozitia), dupa care la alegere : eu de exemplu mai pun morcov, patrunjel, busuioc, sare, piper, curry, cascaval ras. Amesteci bine de tot... iei un pumn si ii dai o forma de chiftea mai turtita, si pui la prajit. imi place cum ies. :X

| Simoneloo a răspuns:

Buna
Eu am gasit aici un site cu mai multe retete culinare care sunt bune si pentru slabit si detoxifiere: http://infit.ro/retete-culinare/
Sper sa-ti fie de folos!