Salut!
Daca tot ai curajul sa te apuci de o rulada, sa te ajut cu niste informatii nu? Ia trage cu ochiul aici : http://hapleablog.wordpress.com/2010/06/06/rulada-cu-banane-si-cocos/ - ai si foto ajutatoare cu pasii mai jos.
Succes!
1.Rulada de banana:
Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina
Crema: o budinca banane, lapte, zahar, un pachet unt, 2 banane
Mod de preparare:
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic si rece se amesteca cu un pachet de unt. Peste blat se pune crema, apoi cele doua banane si se ruleaza. Se da la rece.
2.Rulada de banana cu biscuiti:
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
400 g biscuiti simpli
150g margarina
150ml lapte
2 linguri de cacao
200g zahar
3-4 linguri de lichior de visine, cirese amare
o esenta de rom sau 2
pentru crema alba:
500ml lapte
3 linguri de zahar
6 linguri de gris
150g margarina
150 g nuca de cocos
2 banane
Mod de preparare:
Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam, cacaoa si margarina cubulete
mestecam pana se topeste si punem sfaramam biscuiti cu sucitoru si turnam peste ei compozitia calduta, adaugam 3 linguri de lichior si esenta de rom
Crema alba :
Se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a dat in clocot se pune grisul mestecam bine si cand a inceput sa se ingroasa il luam dupa foc,adaugam margarina cubulete si la sfarsit nuca de cocos.
Se pune pe o folie crema de gris cu nuca de cocos,se intinde ca o foaie,se adauga crema din biscuiti, se intinde la fel ca si crema din gris dupa care punem banana intreaga, se ruleaza usor ca un salam.
Din aceasta compozitie ies cam doua rulade de 30 cm.
Daca doriti puteti sa le ornati cu fulgi de ciocolata.
3.Rulada de banana cu frisca:
Pt blat:
4 oua, 100 g zahar, 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt si un praf de sare.
Pt umplutura:
200 ml frisca lichida, 1 banana jumate, ciocolata rasa pentru decor.
Albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar si praful de sare.Galbenusurile se freaca cu cele 50 gr de zahar ramase pana se albesc, se adauga faina si praful de copt.La final se amesteca compozitia de galbenusuri cu compozitia de albusuri.Se pune in tava hartie de copt si compozitia.Se coace la 170 gradeC 10-15 min.
Se scoate si se lasa la racit.Se desprinde usor hartia de copt (sa nu se rupa blatul)...se poate uda hartia cu putina apa pentru a se desprinde mai usor.
Frisca se bate spuma, se adauga peste blat, iar in mijlocul blatului se va adauga bananele, se ruleaza si cu restul de frisca ramasa se decoreaza dupa plac.Deasupra se adauga ciocolata rasa.
Funda:*
Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina
Crema: o budinca banane, lapte, zahar, un pachet unt, 2 banane
Mod de preparare:
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic si rece se amesteca cu un pachet de unt. Peste blat se pune crema, apoi cele doua banane si se ruleaza. Se da la rece.