Intr-o oala cu apa clocotita, arunca o ceapa taiata in patru si niste carne de pui. Dupa ce iei spuma din fiertura, mai astepti pana cand ceapa este fiarta, si o scoti din fiertura. Daca vrei, presari si o lingura de Delikat.Adaugi telina si morcovul pe care in prealabil le-ai dat prin razatoare, sau le-ai taiat din cutit cubulete mici. Dupa vreo 5 minute pui si un ardei gras taiat in cubulete. Dupa alte 5 minute vei arunca unul sau doi cartofi, de data asta taiati in cubulete mai mari.Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugi ori vreo doua rosi tocate, mari si coapte bine, ori o cana mare de suc de rosii.La vreo 10 minute dupa toata treaba asta, adaugi cam 1/3 ml.de bors sau o lingura de"Bors Magic"(daca iti este mai comod). Lasi ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute.Intre timp, bati un ou, iar in castronul respectiv adaugi cam de vreo 2-3 ori, cate 2-3 linguri de ciorba, pentru a subtia oul batut.
Dai ciorba deoparte si imediat adaugi oul batut si subtiat, imprastiidu-l foarte repede cu o furculita. Dupa ce s-a mai racit ciorba, adaugi o mana de tarhon tocat.
Acum, exista doua variante:ori dregi ciorba cu 4-5 linguri de smantana dupa ce ai adaugat oul, ori iti vei pune cate o lingura(din aceeasi smantana) in farfurie atunci cand vei servi ciorba.
Bineinteles, nu trebuie sa lipseasca ardiul iute de la masa.
Sper sa-ti placa aceasta reteta, si sa mananci pana vor juca puricii pe burta ta.
P.S.Nu este obligatoriu sa mananci si carnea din ciorba.
Foarte,foarte buna reteta.
Multumesc.
muresanul întreabă: