Ingrediente : 1 kg faina; 50 g drojdie; 350 ml lapte; 100 g zahar; 3 oua; 100 g unt; 100 g zahar; putina sare
In 50 ml lapte cald se pune drojdia, 1 lingurita de zahar si 1 lingura de faina, se lasa 10 minute sa creasca;
Ouale se amesteca cu zaharul, sarea si untul topit. Se adauga drojdia si laptele, apoi treptat faina si se framanta bine de tot ca la cozonac; se lasa 1 ora la crescut; se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cercuri; se mai lasa 5 minute pe masa si se prajesc in baie de ulei incins
Am intrebat-o pe nasa mea, eu nu am incercat-o dar am incredere in ea:
Ingrediente: 500 grame faina, un cubulet de drojdie (25 g.), o lingurita rasa de sare, o lingura rasa de zahar, cca. 200 ml. apa calduta.
Faina se pune intr-un vas, la mijloc se face un cuib, se pune drojdia cu lingura de zahar si apa calduta (nu rece sau fierbinte). Drojdia, zaharul si apa se amesteca in cuib pana se obtine o pasta (nu se amesteca cu toata faina, doar putina, in cuib), dupa ce s-a facut pasta se adauga faina deasupra si se lasa pana rasare (iese pasta la suprafata).
Se adauga apa calduta si se framanta o coca mai moale si se lasa la dospit, pana creste in volum (dospitul se face la cald).
Se rup bucatele, se intind un pic si se pun la prajit in baie incinsa de ulei. Atentie cand sunt gata pe o parte se intorc pe partea cealalta.
Poti sa imbunatatesti retetele pe care le-ai primit si iti plac si cu zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie si portocala, iar dupa prajire poti da gogosile prin zahar pudra, le poti combina cu gem sau dulceata si le poti servi cu suc natural din ce fructe iti plac!
ioneluka21 întreabă: