1 ciolan, 5 linguri ulei, 500 gr. fasole alba, 5 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 5 buc. gogosar rosu, 0, 5 l suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cimbru
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea la oala de presiune impreuna cu ciolanul si morcovii.
Se calesc ceapa si gogosarii taiati bucati mari, apoi se adauga sucul de rosii. Se amesteca fasolea si carnea curatata de pe ciolan cu sosul preparat mai sus. Se lasa sa clocoteasca 10 minute, timp in care se amesteca incontinuu pentru a nu se prinde, apoi se pun piperul, cimbrul si, dupa ce se racoreste un pic se adauga patrunjelul! spor la gatit si sa nu papi tot sa-mi tii si mie o portie
Faci fasolea cum o faci de obicei dar in timp ce o faci pui si ciolan si le fierbi asa.
Se serveste obligatoriu cu castraveti, muraturi, gogosari sau legume imparatesti in cinstea zilei nationale...Ca si-asa astia la TV au zis ca le da doar carnati cu cruditati.
Pofta buna
Si mai bine ciolan de porc in bere servit cu hrean.
Reteta este destul de laborioasa si trebuie gandita si pregatita cu o zi inainte. Intra pe www.lapiciorulporcului.ro si da comanda de ciolan de porc in bere servit cu hrean. Vezi ca portia e uriasa, e de doua persoane si dac vrei ti-o poate da si la pachet. dar ar fi pacat sa nu te amuzi cu imaginile "tematice" de pe pereti in timp ce savurati mancarea absolut geniala. Si nici nu ati mai beneficia de palinca si gustarelele din partea casei...
LisaJulie întreabă: