Uite niste retete pe urmatoarele site-uri:
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/tarta_pufoasa_cu_zmeura
http://www.divahair.ro/culinar/aluaturi/retete_aluat_reteta_aluat
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/2
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/3
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/4
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/5
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/6
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/7
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/8
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/9
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/10
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/11
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/12
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/13
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/14
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/15
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/16
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/17
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/18
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/19
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/20
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/21
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/22
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/23
http://www.divahair.ro/culinar/dulciuri/24
Cel mai usor de preparat si gustos desert este chec cu frisca sa incepem:Avem nevoie de:
3 oua
200 g zahar
300 ml frisca
1/2 cana amidon
1 cana si jumatate faina
vanilie
1 praf de copt
Ingrediente:
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare, vanilia si zaharul.Am adaugat frisca si am mixat pana a inceput sa se ingroase putin. Urmeaza faina amestecata cu amidonul si cu praful de copt.
Am toarnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat bine cu lingura si am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un gratar si am lasat la racit, apoi am pus deasupra o glazura din 4 linguri de fondant (cumparat ) si sucul de la o lamaie. Si gata! sper ca te-am ajutat:*
Buna dimiu salam de biscuiti, chec, negresa, sunt chiar fff simple, dar inacelasi timp ff gustoase
Uite reteta de salam de biscuiti
Buna, pai ai putea sa faci salam de biscuiti si nu trebuie nici lapte nici cuptor, cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdobesti biscuitii, faci un sirop din apa si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop) adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan cat sa rulezi un baston mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc
Reteta de chec
1 ceasca zahar tos
2 oua
1 ceasca untdelemn
1 ceasca lapte
faina cat cuprinde
1 praf de copt
2 linguri rom
1 praf zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
2 linguri cacao.
Modul de preparare a retetei:
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu mixerul timp de 5 minute. Continuand sa se bata, se adauga treptat untdelemnul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie, romul si faina, pana cand aluatul capata consistenta unei smantani ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramane galbena, iar cealalta se amesteca cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau margarina si presarata cu faina, se toarna intai compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul deoarece checul se poate lasa mult succes
si reteta de negresa
Ingrediente:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot. papa si mult succes