Se pune laptele de vaca sau de bivolita (proaspat muls si strecurat) la acrit, temperatura camerei, intr-un porcan de sticla suficient de mare, care se acopera cu un capac sau tifon.
Cand se observa formarea zerului in partea inferioara a vasului (borcanului) se toarna continutul intr-o cratita si se pune la fiert la foc mic, pana ce se formeaza bucati de branza si se separa zerul (cca o zi).
Se lasa la racit, dar cand este inca cald se strecoara printr-un tifon si se stoarce continutul prin strangere (e elimina zerul ramas).
La racire completa esta gata branza.
Va fi cu atat mai dulce, cu cat se formeaza mai putin zer in vas (borcan).
Eu, pui branza si adaugi zahar cat vrei tu de dulce si poti sa adaugi inca scortisoara daca iti place.cam asta e tot.
Draga mea, pui laptele de casa in vas pentru a se acri(ar fi bine daca ai avea putin lapte acru si amesteci cu laptele dulce), apoi cand este,, prins bine,,(daca este mai cald in casa se prinde mai repede) pui vasul putin pe foc, apoi intr-o sita sau o strecuratoare pui tifon si rastorni laptele acru, lasi asa sa stea mai multe ore sa se scurga bine. Apoi rastorni si obtii ce ai vrut,, branza dulce,, Spor la treaba
Lasi laptele in vas intr-o incapere incalzita. Cand e prins, incalzesi putin vasul cu lapte, rastorni in tigfon si lasi cateva ore la scurs. Zarul scurs e foarte sanatos. Dac nu pot sa-l bei, acresti ciorba cu el Nimic nu se pierde
mihaela104 întreabă:
AddaBlueBrain întreabă:
TreiSurori întreabă:
LisaJulie întreabă: