Ingrediente
1 kg tacamuri de pui
2 morcovi
1 telina
2 cepe, un ardei gras
3-4 rosii
5-6 catei de usturoi
o felie subtire de slanina afumata
o legatura patrunjel verde
otet
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Cand ciorba e aproape fiarta (se incearca daca zarzavatul e aproape fiert), se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Inainte cu 10 min. de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul. Se adauga la ciorba. La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet.Se serveste fierbinte.
Bună,
Aici este o reţetă mai uşoară de preparat.
Ingrediente
- 400 g maruntaie si tacamuri de pui,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 radacina de telina,
- 1 radacina de patrunjel,
- 150 g smantana,
- 2 linguri faina,
- 2 galbenusuri batute,
- 1 lamaie,
- 2 l supa de oase,
- 1 leg verdeata,
- sare,
- piper.
Mod de preparare
Se spala maruntaiele si tacamurile, se curata si se fierb in supa de oase dreasa cu putina sare. Ceapa, morcovii, telina si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce se aduna spuma, se adauga zarzavaturile si se mai fierb o jumatate de ora. Se prepara un sos din faina, smantana, galbenusurile batute si zeama stoarsa de la o lamaie.
Cand sunt fierte legumele, se adauga in ciorba acest sos, se potriveste gustul de sare si piper, se mai lasa pe foc vreo 10-15 minute, iar cand este gata, se presara verdeata tocata marunt.
Poftă bună!