| laurik_5214 a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu o reteta simpla de un tort bun? dau funda pentru cea mai usoara si delicioasa! mersi :*

Răspuns Câştigător
| karina_6206 a răspuns:

Ingrediente folosite

BLATUL:

6 oua

150 g zahar

150 g faina

zahar vanilat 1 plic

unt 40 g

CREMA:

4 oua

150 g zahar

40 g cacao

250 g unt

GLAZURA: zahar 75 g
Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 8 foi, in tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina.

Crema : untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la sfarsit se pune cacaua si se omogenizeaza bine compozitia.

Se umplu foile si se asaza una peste alta afara de ultima foaie, peste care se toarna zaharul, care a fost caramelizat usor, se intinde caramelul pe intreaga suprafata a foii, se traseaza cu cutitul in caramel feliile de tort si se asaza foaia peste celelalte. sper ca te-am ajutat. papa

4 răspunsuri:
| SerenaCRK a răspuns:

Cred ca un tort cu crema de ciocolata este super buuun, simplu, si e pe placul multor persoane.
Ai nevoie de:pentru blat:200 de grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame miez nuca, 100 grame ciocolata, 50 grame unt, zahar vanilat, un praf de sare
pentru crema:200 gr ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina(ai putea sa renunti la gelatina, sa fie mai natural), 200 de grame de miez de nuca macinata
pentru sirop:100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat.
pentru glazura:200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte

Cum il prepari:Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie.
Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute
Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!)
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca.
Intinde crema de blat si monteaza tortul.
Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.
Succes!

caramela
| caramela a răspuns:

Buna dimihappy pai cumperi un blat, cumperi creme la pliculet, si tu il montezi doar acasawinking atat de simplu, dar atat de gustoswinking mai simplu nici ca se poatehappywave spor la treabawinkingwave

| LeylaLeyla a răspuns:

1. Cumperi un blat de tort de cacao ( se gasesc in mai toate magazinele mari ), cel care este taiat in trei straturi. Un compot de ananas, un plic de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata dr otker, o budinca de ciocolata aceiasi firma, iti trebuie si putina margarina sau unt ( 50 gr aprox. ), 750 ml lapte, 5 linguri de zahar ( pe plicul de crema de ciocolata iti va scrie zahar pudra dar eu foloseam asa la inceput apoi am schimbat si vei vedea imediat si cum ).
2. Faci budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe verso dar nu adaugi doar 2 ling. jumate de zahar ci 5 linguri pentru ca nu vei mai pune zahar deloc in crema de prajituri ( ele vor veni amestecate la final ) si adaugi si cele 50 de gr. de margarina sau unt si amesteci bine, apoi o lasi la racit.
3. Faci crema de prajituri la fel conform instructiunilor de pe verso doar ca nu vei pune deloc zahar.
4. Cand budinca s-a racit, o amesteci cu crema de prajituri.
5. Desfaci tortul si insiropezi primul blat cu cate putin sirop de la compotul de ananas ( nu-l insiropezi prea mult ca se va lasa si va fi prea moale, oricum se mai inmoaie si de la crema ). Crema obtinuta din budinca amestecata cu crema la rece, o imparti in trei si intinzi o parte pe primul blat insiropat, continui asa si cu al doilea blat si cu ultimul, la ultimul blat crema o intinzi peste tot in asa fel incat sa imbraci tortul cu crema.
6. Stergi surplusul de crema de pe platou, si il bagi la frigider cca. 5-6 ore minim.( e de preferat sa-l faci seara si asa ramane la frigider peste noapte )
Il poti imbunatati si cu felii de banane puse pe fiecare blat dupa ce pui crema sau doar pe ultimul blat la exterior sau poti sa-l ornezi dupa fanteziile proprii ( simplu este la fel de bun ).
Daca il faci astept sa-mi spui cum a fost primit. Succes.