Ia d-aci:
http://lochef.ro/cornete-de-sturion/
http://lochef.ro/salata-de-sturion/
http://lochef.ro/langusta-cu-vinaigrette-de-sampanie/
http://lochef.ro/cupe-cu-somon-crevete-si-pepene-galben/
http://lochef.ro/carpaccio-de-bresaola-si-parmezan/
http://lochef.ro/frigarui-de-crevete-si-limba-de-mare/
http://lochef.ro/file-de-calcan-dulce-acrisor/
http://lochef.ro/calmari-umpluti/
Sofisticate dar mai ales scumpe!
Briose cu ciocolata alba si stafide -reteta frantuzeasca :ngrediente
Am folosit:
4 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
3 plicuri zahar vanilat
350 gr faina
2 plicuri praf de copt
esenta de vanilie
100 gr ciocolata alba
100 gr stafide
3 pastai de cardamon
Mod de preparare reteta Briose cu ciocolata alba si stafide
Pentru ca acum am robot care sa ma ajute,am pus in robot ouale impreuna cu zaharul,cardamonul si esenta si le-am lasat sa se amestece pana cand se topeste zaharul,apoi am adaugat uleiul,am mai amestecat putin,am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt, am omogenizat bine toate ingredientele si la urma am pus stafidele si ciocolata alba taiata marunt.
Din ciocolata am pastrat cateva bucatele pe care le-am pus deasupra brioselor inainte de a le introduce in cuptor.
In tava de briose am pus hartiutele aferente, apoi am pus cu o lingura cam trei sferturi aluat, ciocolata deasupra si le-am dat la copt pana cand s-au rumenit frumos.
Un desert foarte rapid, pe care il fac mereu cu drag!
Pofta mare!
si acum mancare iept de rata cu sos de mere si cimbru
Ingrediente
Am folosit pentru carne:
o jumatate piept de rata fara os
sos de ardei iuti
sos de stridii
Pentru sos:
2 mere
cimbru
sos de stridii
sos pimento
1/4 lingurita zahar
1 cana apa
1 lingurita amidon dizolvat in 3 lingurite apa
Portii: 1Portii: 1
Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute
papabundetot
Bucataras senzational
Reteta pe placul a 21 bucatarasi
[Pin It]
Taguri:
piept de rata, sos stridii, sos de ardei iuti, mere, sos pimentoamidon, zahar, retete Rata
comenteaza
Mod de preparare reteta Piept de rata cu sos de mere si cimbru
Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora, apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic, pana cand grasimea din piele s-a topit si s-a rumenit frumos, am intors carnea si pe partea cealalta sa o rumenesc uniform, apoi am introdus tava la cuptor unde am lasat-o aproximativ 20 minute, pentru ca mie nu imi place carnea facuta mediu nu imi place …sa nu fie roz pentru ca nu o pot manca, asa ca am lasat-o cat sa fiu sigura ca rata mea va fi bine gatita si pot spune ca a iesit extrem de frageda si foarte gustoasa.
Sosul: Am taiat cele 2 mere in cubulete mici, le-am pus intr-o oala mica impreuna cu sos de stridii, sosul pimento, apa si cimbrul si am lasat sa fiarba bine pana cand merele s-au inmuiat, am adaugat la urma putin zahar si amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a ingrosa putin sosul.
Am servit pieptul de rata pe un pat de cartofi noi prajiti alaturi de deliciosul sos de mere si o salata de primavara
Succes! Funda?
LisaJulie întreabă: