Eu zic ca una din retete este salata a la ruse (deoarece nu are carne). Salata de boeuf se face cu carne de vita - de preferat din piept (mugur de piept) - cantitatea fiind in functie de numarul de persoane. La 800 gr. de carne se pun 8 cartofi fierti in coaja, 4-5 morcovi mai mari, castraveti murati dupa gust (eu pun cam 6-9 de castraveti murati in saramura, mai putini daca sunt murati in otet, in functie de cat de mari sunt si de gust), 450 gr. de mazare, telina si pastarnacul din supa de carne (morcovul, telina, pastarnacul... si chiar si vreo 2 cartofi din supa - caz in care se pun mai putini cartofi fierti in coaja). Toate se taie marunt. Cu cat e mai marunt e mai omogen si capata gust mai bun. Cand sunt puse impreuna se amesteca bine cu mana si se omogenizeaza. Se pune putin mustar, se sareaza si apoi se pune maioneza. In functie de cum este gustul se mai poate pune putina lamaie daca nu este suficient de acra compozitia. Dupa ce se amesteca bine se pune intr-un vas sau pe un platou si se orneaza cu gogosari murati, castraveti. Trebuie sa tinem cont ca gustul se fixeaza doar a doua zi si poate sa fie mai acru dupa ce sta o perioada.
Unii prajesc albusul de la ouale cu care se face maioneza si taie acest albus in componenta salatei. Este un mod de a folosi si albusul si de a mari cantitatea compozitiei.
Spor la treaba, pofta buna si LA MULTI ANI!
Ingrediente:
8 cartofi potriviti
4 morcovi
3 castraveti murati
4 gogosari in otet
150 gr mazare
maioneza
sare
piper
Pentru ornat:
150 gr masline
1 ou fiert (am folosit si albusul si galbenusul)
1 morcov
1 gogosar in otet
Am pus la fiert cartofii, morcovii si mazarea, le-am pus apoi la racit, le-am curata de coaja si le-am tocat cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii i-am taiat de asemenea. Am amestecat toate legumele intr-un castron, am adaugat maioneza, sare si piper dupa gust. Apoi, separat am fiert oul care l-am folosit ulterior la decorat. Am luat 3 vase rotunde in care am pus amestecul de legume cu maioneza, am acoperit fiecare amestec cu un strat subtire de maioneza si apoi am decorat cu masline taiate pe jumatate, cu galbenusul de ou fiert, cu albusul de ou, morcovul fiert, gogosarul in otet, toate acestea fiind tocate in prealabil foarte foarte foarte marunt.
4 cartofi, 2 morcovi, 6 castraveti in otet (bulgaresti), 2 gogosari, 400g pipet pui. fierbi cartofii, morcovii, pieptul de pui, toate separat sa nu se combine gusturile, apoi tai toate ingredientele cubulete mici si le amesteci cu maioneza (1 galbenus fiert, 1 crud, ulei, mustar) si o decorezi in forma de zambet (faci o gurita zambitoare din feliute subtiri de gogosari si doi ochi sclipiciosi din masline in ulei).
Reteta lui @TigergeridAlan, este buna, dar eu pun legumele din supa de carne (morcovi, patrunjel, telina) dar pun si carnea de vita fiarta si taiata cuburele mici. Mai pun mazare verde fiarta (sau din conserva), castraveciori murati. Toate astea taiate cuburi. Cartofi nu prea pun sau rar, pun 1-2 cartofi fierti.
Eu nu stiu dar iti recomand sa cauti pe google. scrii,, salate,, si restul e tacere...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: