Buna seara, curati ceapa sub jet de apa, dar nu dispare efectul total, dupa ce o cureti, o tai jumatati si o lasi in apa 5-10 min, apoi o tai, ar mai fi trucuri, dar nu au efect sa stii, ceapa e ceapa...
Buna,ceapa poti sa o pui in apa timp de 5 minute dar eu iti recomand ceapa de apa este de culoare visinie si nu ustura la taiere
Buna! Eu stiu ca poti tine un bat de chibrit in gura cu gamalia afara si nu te mai ustura ochii.Succes!
Sa nu stai asa aproape cu ochii in ceapa, icnearca sa o tai mai de la distanta
Iata cateva sfaturi pe care merita sa le urmezi:
Chiar daca nu dispui de mult timp, daca tii ceapa 5 minute in congelator, va ajuta enorm; (dar nu mai mult de 5 minute, odata inghetata, nu o vei mai putea folosi).
Taie ceapa sub jet de apa rece pentru a indeparta substantele iritante inainte de a ajunge la ochii tai.
Evita radacina – curata ceapa de coaja exterioara insa fara a taia radacina. De ce? Deoarece radacina de la ceapa ascunde un depozit semnificativ de componente sulfurice de concentratie mare.
Incearca sa tii ceva in gura in timp ce tai ceapa. Cum poate asta sa ajute? Ei bine, teoria spune ca daca tii ceva in gura, vei fi fortat sa respiri mai mult pe gura, si eviti sa inspiri substantele iritante.
Daca folosesti des ceapa, taie mai multe cepe deodata si pastreaza-le intr-o caserola in frigider. Le poti folosi cand a nevoie de ele, si in acelasi timp, vei economisi timp si... lacrimi.
Poti incerca, de asemenea, si un robot de bucatarie. Te-ar scuti de alte operatiuni.
Buna
Lasa ceapa putin in apa inainte de a o taia sau
Cand o tai tine putina apa in gura
Aprinzi o luminare si o lasi atita timp cit cureti sau tai ceapa sau sa fii linga rubinet si sa lasi sa curga apa...dar daca trebuie o sa tai ceapa o tai in doua o pui pe citeva minute in apa si atit.
Mindfulness întreabă: