Desert (e mai mutl austriaca reteta :) ) : Salzburger Nockerl
reteta: http://www.tourmycountry.com/austria/salzburgernockerl.htm
e demential!
Placinta de vinete
Ingrediente: 1 vanata taiata felii, sare, 5 linguri ulei de masline, 250gr Fusili (paste), 600ml sos Béchamel, 100gr cascaval ras, unt pentru uns forma, 2 linguri parmezan.
Pentru compozitia cu miel: 1 ceapa mare desfacuta in inele, 2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 2 linguri ulei de masline, 500gr carne macinata de miel, 3 linguri pasta de tomate, 150gr rosii uscate in ulei apoi stoarse si taiate marunt, 1 lingurita oregano, 1lingura otet, 150ml supa de pui, sare si piper.
Feliile de vanata se sareaza si se pun deioparte. Ceapa si telina se calesc 3 minute in ulei, se adauga carnea macinata si restul ingredientelor pentru umplutura cu miel apoi se lasa pe foc 20 minute.
Feliile de vanata se spala, se sterg cu un servetel de bucatarie si se prajesc in 4 linguri ulei de masline incins. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Fusili se fierb cu ulei in apa sarata apoi se lasa la stors. Sosul Béchamel se incalzeste, se adauga cascavalul apoi jumatate din sos se amesteca cu Fusili. Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt iar restul de sos Béchamel se pune deasupra, se presara parmezan si se coace la 190°C pentru 25 minute.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Cartofi Umpluti In Coaja
Ingrediente
10-12 cartofi, o lingura unt, 3 galbenusuri, o lingura branza rasa, sare, 100 gr. sunca taiata marunt, parmezan ras
Preparare
Se aleg cartofi tineri, netezi si la fel de mari. Se spala si se coc la cuptor. Se taie la capat un capac, si cu ajutorul unei lingurite se scoate tot miezul. Se freaca repede, cat e fierbinte, cu o lingura de unt. Se adauga pe rand 3 galbenusuri, o lingura de branza rasa, sare si 100 gr. sunca taiata marunt. Se umplu cartofii la loc cu varf, netezindu-i cu lama cutitului. Se presara cu parmezan ras si se stropesc cu unt topit. Se aseaza pe o tava, se dau la cuptor, se tin 20 minute, pana se rumenesc deasupra. Se aseaza pe o farfurie pe servet, se servesc imediat, fierbinti.
Supa rece de rosii si portocale
500ml supa de pui, 1 legatura verdeturi pentru supa, 2 foi de dafin, 1 lingura piper negru boabe, 750gr rosii, sare, putin praf de ghimbir, piper cayenne, 3 portocale mici, frunze de menta pentru ornat.
Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore, din cand in cand se amesteca si se inlatura spuma. Rosiile se taie bucatele, supa se strecoara apoi se pun bucatile de rosii si se mai fierbe 30 minute.
Se strecoara supa din nou apoi se adauga piperul cayenne, sare, ghimbirul si se lasa la racit. Se scoate sucul de la o portocala si se amesteca cu supa.
Restul de portocale se taie felii si se curata de pielita. Se aseaza supa in farfurii, se pun cate 2-3 felii de portocala si se orneaza cu 2-3 frunze de menta.
Vezi ca sunt pe gustos.ro feluri de mancare germana
http://www. gustos.ro/retete-traditionale/germania
Am gasit aici o reteta, sper sa fie buna
http://www.portal-info.ro/retete/reteta-varza_nemteasca_umpluta-4956.html
Eu sauarbraten[e o bucata de carne de porc], curriwurst[e caun cirnat de fript dar e alb]si are un sos de curri si e picant si gustos, gulas nemtesc cu spatzel[sunt ca fideaua dar late si cu mult ou facute]beauer in topf[adica cum e mincarea noastra de cartofi cu legume[ardei, ceapa usturoi etc]si in plus are carne tocata, stiu mai multe doar traiesc aici de mult timp si daca vrei retetele complete scriemi si imi fac timp si iti scriu cum se fac pupic