Bună!
Uite aici ceva, ceva
http://www.wikifood.ro/cultura-culinara/cultura-preparatelor-taiwaneze.html
Te pup!
Cap de sarpe cu garnitura de rinichi de sobolan, amestecatura de soparla cu broasca si greieri, si tot ce se poate mesteca ce drak aia mananca ce apuca de unde mancare specifica?
Trebuie sa recunoastem cu totii ca in vacanta suntem in general mai receptivi la nou si incercam tot felul de mancaruri mai mult sau mai putin ciudate, specifice locului pe care il vizitam. Cred ca si partea culinara poate desavarsi farmecul unei calatorii si iti poate contura o imagine despre specificul unui popor.
Cei de la VirtualTourist au alcatuit o lista cu feluri neobisnuite de mancare din toata lumea. Nu toate sunt ingrozitoare insa am oarecare retineri in a le incerca.
1. Pig’s Blood Cake, Taiwan
O mancare traditionala facuta din sange de porc si orez, se serveste pe batz, ca o inghetata si are un aspect destul de normal. Se gaseste la tarabele de pe strada (e ca hotdog-ul pentru americani) si in general e mare batalie pe aceasta specialitate.
2. Caracatita vie, Coreea de Sud
Probabil va veti gandi e ceva normal sa mananci caracatita sau alte vietati marine. Diferenta cu aceasta e ca e vie, misca. Cunoscatorii spun ca trebuie sa fii pe faza si s-o mananci repede. Altfel cine stie ce se mai intampla.
3. Lacusta, Uganda
Destul de departe de noi ce-i drept, insa daca veti ajunge vreodata pe acolo sa stiti ca la mare cautare sunt lacustele. Gatite sau nu, cu sau fara aripi si picioare, lacustele se gasesc in orice piata locala.
4. Porumbelul, Franta
Desi e considerat de multi ca fiind o pasare murdara, porumbelul e apreciat pentru calitatile sale culinare. Carnea de porumbel e o delicatesa intalnita in toate restaurantele frantuzesti cu pretentii.
5. Durian-ul, Malaezia
Durian-ul e un fruct specific acelor zone ce are o aroma intepatoare, considerata uneori insuportabila. Unele dintre hotelurile din Malaezia pun semne in incinta care interzic consumul acestui fruct.
6. Lutefisk, Norvegia
Initial am crezut ca-s nebuni cei care prepara si mananca asa ceva insa se pare ca nu patesti nimic de la acest sortiment culinar. E o mancare traditionala pentru Norvegia facuta din carne de cod macerata in soda de potasiu (lesie)! si apoi preparata la cuptor. La sfarsit arata o gelatina groasa din peste.
7. Larvele, Australia
Si aceasta "delicatesa" mi se pare dezgustatoare insa se pare ca australienii o mananca cu spor. Probabil se consoleaza cu gandul ca larvele sunt bogate in proteine.
8. Vinul din sange de sarpe, Vietnam
Cocktail-ul servit in Vietnam din sange de sarpe este considerat a avea proprietati curative si este foarte tare. Se imbuteliaza in sticle, avand de obicei in interior si un sarpe sau un scorpion.
9. Magarul, Italia
Sandwich-urile cu carne de magar se gasesc in special in restaurantele din zonele rurale ale Italiei. Parca noi nu mancam cal sau cine stie ce alte vietati prin preparatele din carne pe care le cumparam…
10. Strutul, Africa de Sud
Carnea de strut este o carne slaba si mult mai sanatoasa decat altele, asa ca devine din ce in ce mai populara in toata lumea. Si omletele din oua de strut sunt tot mai des intalnite in meniurile restaurantelor.
Alina_5575 întreabă:
Catalina13_8929 întreabă:
RoxAnana întreabă:
DaciaRomania întreabă: