Bună!
Eu voi prepara un CREMEŞ ( sau savarine ) de Crăciun, iar pentru Revelion voi prepara o prăjitură cu brânză de vacă şi stafide.
Bine-nţeles şi tradiţionalii cozonaci cu : mac, nucă, rahat, scorţişoară, stafide, etc.
Pe lângă acestea mai fac şi nişte SALEURI cu brânză de burduf şi chimin, deoarece "merg" foarte bine cu băutura...
Vezi diverse alte reţete la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-de-craciun.html
http://www.retetecalamama.ro/......aciun.html
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/......aciun.html
http://www.laurasava.ro/......deserturi/
http://www.laurasava.ro/2011/12/15/torturi-de-craciun-si-revelion/
http://www.petitchef.ro/retete/craciun/craciun_prajitura
http://www.culinar.ro/....../201/1710/
http://ginuca27.blogspot.ro/......okies.html
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/prajituri-pentru-craciun/
http://gastronomie.ele.ro/......-r617.html
http://www.petitchef.ro/retete/tort-de-craciun-fid-966941
http://www.e-retete.ro/retete-de-craciun
http://www.reteteinimagini.com/
http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/retete-prajituri-craciun.html
Toate cele bune.
AIci cel mai bun tort pe care l-am facut si l-am mancat. Nu exista ceva mai bun de atat.
http://retetelemeledebucatarie11.blogspot.ro/......le-de.html
INGREDIENTE
300 g biscuti sfarmati
100 g rahat divers colorat
300 g zahar
150 ml. apa
150 g nuci macinate
150 g unt
2 linguri de cacao
pudra de vanilie
100 g ciocolata menaj
2 linguri de frisca lichida
1 lingura ulei
6
Ina
Bucataras Chef
64imi place 46comentează
77reteta favorita
Taguri: prajitura cu biscuiti, retete Prajituri
printeaza
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baiadera:
Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.
Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine si adaugam si untul, pudra de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar in una incorporam 2 linguri de cacao.
Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia fara cacao, peste care intindem aluatul cu cacao, folosindu-ne de degete unse usor cu ulei.
Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.
Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.
Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.
Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.
Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.