| LikeeChocolate a întrebat:

Cine stie cele mai bune prajituri de Craciun? Fundita!happy

Răspuns Câştigător
3 răspunsuri:
| pisicuta123456789 a răspuns:

Eu iti recomand sa cumperi! nu te mai munci laughing

| Maiapopescu a răspuns:

AIci cel mai bun tort pe care l-am facut si l-am mancat. Nu exista ceva mai bun de atat.
http://retetelemeledebucatarie11.blogspot.ro/......le-de.html

| dana330 a răspuns:


INGREDIENTE

300 g biscuti sfarmati

100 g rahat divers colorat

300 g zahar

150 ml. apa

150 g nuci macinate

150 g unt

2 linguri de cacao

pudra de vanilie

100 g ciocolata menaj

2 linguri de frisca lichida

1 lingura ulei

6
Ina

Bucataras Chef
64imi place 46comentează
77reteta favorita

Taguri: prajitura cu biscuiti, retete Prajituri
printeaza
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baiadera:

Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.

Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine si adaugam si untul, pudra de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar in una incorporam 2 linguri de cacao.

Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia fara cacao, peste care intindem aluatul cu cacao, folosindu-ne de degete unse usor cu ulei.

Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.

Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.

Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.



Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.

Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.