Eu am facut anul trecut dupa reteta de aici
http://gastronomie.ele.ro/Dulceata_de_nuci_verzi_--r359.html
si a iesit foarte buna
Nucile se curata de coaja lor verde.se lasa sa steie 48 ore in apa rece, schimbind-o de 3-4 ori pe zi. dupa aceasta se pun pentru 24 ore in apa de var. apoi, nucile se spala bine cu apa rece, se inteapa fiecare cu furculita si se lasa sa mai steie inca 48 ore in apa rece. apoi se pun in 3 pahare de apclocotita, se fierb 10 min dupa care se scot.se face siropul. la 100 de nuci se ia un kg 800 g zahar, 3 pahare apa sucul unei lamai sau o lingurita de sare de lamiie si un pachetel de zahar vanilat.in sirop se pun nucile si se lasa sa dea in clocot.se iau de pe foc.cind sau racit se pun din nou la fiert si se lasa sa fiarba pina cind siropul capata densitate ( se incheaga)
Onissy întreabă: