Buna!
Felii de paine;
oua;
sare;
ulei pentru prajit.
Daca nu folositi paine feliata,feliaza tu o paine veche de o zi. Daca painea e mai veche de atat,atunci va trebui sa inmuiati usor feliile in lapte fierbinte,dar doar o secunda pe fiecare parte, ca la celebrul Tiramisu.
Daca painea e proaspata, dati direct feliile prin ou batut cu sare si le puneti la prajit in ulei incins.Le scoateti apoi pe hartie absorbanta si le savurati!
Asa-i ca-i floare la ureche?
Daca aveti o cantitate mai mare de paine sa zicem, puteti adauga lapte, in compozitia de oua, ca sa o inmultiti.Nu e stupida deloc intrebarea, suntem aici sa ajutam la nevoie, placerea a fost de partea mea sa va ajut.
Te pup!
Buna!
http://www.haisagatim.ro/2008/12/paine-in-ou-prajita.html
Pofta buna!
Ingrediente
2 oua 4 felii de paine toast 2 lingurite de zahar zahar vanilat esenta de vanilie 3 linguri de lapte
Mod de preparare
Pentru paine prajita cu ou, zahar si vanilie se bat ouale bine. Se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, putina esenta de vanilie si laptele. Se amesteca bine pana se topeste putin zaharul. Se da painea prin ou si se prajeste.
Mod de servire
Paine prajita cu ou, zahar si vanilie se poate pudra cu zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Multa bafta la gatit si pofta mare!
Intr-o farfurie bati un ou sau doua, depinde cat de multe vrei sa faci, intr-un castron mai larg pui niste lapte si cu putin zahar in el, daca ai zahar vanilat si mai bun, pui feliile d elapte si le lasi putin sa absoarba lapte (nu le lasi mult ca se inmoaie prea tare) apoi le scoti din lapte, le dai prin oua si le pui in tigaia cu uleiul incins, la foc potrivit. cand le scoti le mai poti presara putin zahar pe deasupra daca vrei. pofta buna! mi-ai facut pofta sa stii
Se iau oua ( cate sunt necesare,dar aproximezi cata paine vrei sa faci ).Se indeparteaza coaja,se toarna continutul oului intr'o farfurie, se adauga lapte, iar apoi incepi sa faci ca un fel de omleta ( atunci cand bati ouale ) pana se amesteca bine cu laptele. Dupa aceea iei cateva felii de paine(dupa cum ai aproximat) si incepi sa le ungi pe toate partile cu amestecatura dintre oua si lapte la care, apropo, poti adauga esenta de vanilie/rom.Se prajeste painea, apoi daca vrei poti presara zahar (pudra sau normal) si sa incepi sa mananci.
Avem nevoie de:
1 ou
sare
cateva felii de franzela feliata
ulei pentru prajit
Se bate oul si se pune sare.
Se da prin ou felia de paine si se pune in ulei incins pana se rumeneste pe ambele parti.
Se serveste cu ceai de fructe sau de plante cu putin suc de lamaie in el.
Avem nevoie de:
6-7 felii de paine ( de preferinta mai veche)
2 oua
150 ml lapte
sare
ulei.
Feliile de paine se taie in doua, se trec prin lapte si prin ouale batute cu putina sare. Se prajesc in ulei incins si se scot pe un servet de hartie.