| babygyrl a întrebat:

Cine stie niste retete ff bune de prajituri. Nu mai am idei ce sa fac ...Cat mai multe si reteta.pls.

4 răspunsuri:
| Kazumy a răspuns:

Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 portii:
» 3 oua, la temperatura camerei;
» 4 linguri rom de culoare inchisa;
» 100g unt;
» 100g ciocolata amaruie;
» 60g zahar;
» 100ml frisca lichida;
» fulgi de ciocolata, optional.
Mod preparare:
Etapa I: Se asaza doua cratite una intr-alta pentru bain-marie, iar in cea de jos se da apa in fiert, la foc puternic. Intre timp, se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mic se freaca bine galbenusurile cu rom si se pune deoparte. Untul se taie bucatele si se pune si el deoparte.
Etapa II: Se toaca ciocolata marunt. Se reduce focul si se topeste ciocolata in cratita superioara, in apa fierbinte, dar neclocotita. Se adauga bucatelele de unt si se topesc si ele, amestecand incontinuu.
Etapa III: Se ia cratita cu ciocolata de pe foc. Se adauga treptat galbenusul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin.
Etapa IV: Intre timp, se bate bine albusul intr-un castron; treptat se adauga 50g de zahar in ploaie si se bate in continuare, pana se obtine o spuma tare. Apoi se incorporeaza cu atentie la compozitia de ciocolata.
Etapa V: Se bate frisca, se adauga restul de zahar. Se toarna compozitia de ciocolata in 4 castronase si se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata. Inainte de servire se tine 25 minute la rece



Timp: preparare - 20 minute; la foc - 5 minute; la rece - 25 minute.

Valoare calorica:
1 portie: 513 kcal; 2155 kJ; 7g proteine; 23g glucide; 42g grasimi; 327mg colesterol; 65g sodiu.


| Kazumy a răspuns:

Ingrediente (14 portii):


» Blat:

•3 oua;
•80 g de zahar;
•80 g de faina;
•1 lingura de amidon;
» Crema:
•10 foite de gelatina;
•400 g de capsune;
•500 g de branza dulce;
•250 g de iaurt natural;
•80 g de zahar;
•2 pachetele de zahar vanilat;
•4 linguri de suc de lamaie;
•500 ml de frisca;
•3 linguri de lapte;
•70 g de fistic tocat.



Mod preparare:
Etapa I: Incalziti cuptorul la 2000C. Separati ouale. Bateti albusurile spuma si adaugati zaharul. Bateti galbenusurile si incorporati-le in spuma de ou. Incorporati faina si amidonul in amestecul de mai sus. Puneti aluatul intr-o forma de sufleu, coaceti-l 12-15 minute, lasati-l sa se raceasca.
Etapa II: Inmuiati gelatina. Taiati capsunele in doua. Puneti deoparte jumatate din ele. Pasati restul. Amestecati branza dulce, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Bateti frisca si pastrati 5 linguri pentru ornat. Incalziti laptele si dizolvati gelatina in el, apoi inglobati crema de branza. In jumatate din crema puneti bucatile de fructe si piureul. Adaugati jumatate din frisca batuta.
Etapa III: Inchideti blatul intr-un inel de tort si puneti in straturi crema de branza si de capsunele. Dati cca 4 ore la rece. Indepartati inelul, intindeti frisca pe margine, presarati fisticul. Ornati tortul cu fructele ramase.




Bine de stiut: 280 Kcal/portie


Timp: preparare - 75 minute; racire - 4 ore.

| Maruu a răspuns:

PRAJITURA CU CAPSUNI

Ingrediente:

* iaurt 250 gr.
* doua oua
* zahar100 gr.
* unt 50 gr.
* faina 125 gr.
* gris 125 gr.
* o jumatate de pachetel de praf de copt
* trei linguri cu dulceata de capsuni
* frisca 1/4 kg
* capsuni mici 0. 3 kg
* zahar pudra 1 lingura

Mod de preparare:

Prajitura cu capsuni – In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.

| EmMoO a răspuns:

Ingrediente:

iaurt 250 gr.
doua oua
zahar100 gr.
unt 50 gr.
faina 125 gr.
gris 125 gr.
o jumatate de pachetel de praf de copt
trei linguri cu dulceata de capsuni
frisca 1/4 kg
capsuni mici 0.3 kg
zahar pudra 1 lingura

Mod de preparare:

Prajitura cu capsuni – In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.