Carne de Iepure cu Sos de Rosii
Ingrediente:
1 kg de carne de iepure
1l suc de rosii
1 ceapa
un pahar de vin alb
o lamaie
putin unt
Preparare:
Se spala bine carnea de iepure si se pune in apa rece cu sucu de la o lamaie lasandu-se cam o ora. Se pune in oala carnea adaugand un pahar de vin alb si amestecand, astfel incat carnea sa arunce toate bucatele de osisoare. Cand a scazut aproape tot vinul se ia carnea si se pune in farfurie.
Se spala oala si se pune putin ulei, jumatate de ceapa taiata marunt si carnea care am pregatit-o mai devreme, punand-o pe foc si amestecand pana ce ceapa se inmoaie si carnea devine usor aurie.
Apoi scoatem carnea si adaugam sucul de rosii lasand sa fiarba pana acesta incepe sa se ingroase. Adaugam carnea de iepure si lasam sa fiarba inca putin.
Pofta buna.
Http://www.retete-gustoase.ro/retete-iepure
Gasesti acolo mai multe retete nu doar una:)
Il belesti de chele.il crestezi in carbe si bagi bucatele de slaninuta si usturoi prin crestaturi. piper sare dupa gust. dacal pui in tava, un sosulet de vin rosu, si o foaie duoa de dafin. daca-l pui pe gratariu, pune-l intreg si faci un mujdeiu de usturoi.merge cu rubiniu de nicoresti.
1 kg de carne de iepure
1l suc de rosii
1 ceapa
un pahar de vin alb
o lamaie
putin unt
Preparare:
Se spala bine carnea de iepure si se pune in apa rece cu sucu de la o lamaie lasandu-se cam o ora. Se pune in oala carnea adaugand un pahar de vin alb si amestecand, astfel incat carnea sa arunce toate bucatele de osisoare. Cand a scazut aproape tot vinul se ia carnea si se pune in farfurie.
Se spala oala si se pune putin ulei, jumatate de ceapa taiata marunt si carnea care am pregatito mai devreme, punand-o pe foc si amestecand pana ce ceapa se inmoaie si carnea devine usor aurie.
Apoi scoatem carnea si adaugam sucul de rosii lasand sa fiarba pana acesta incepe sa se ingroase. Adaugam carnea de iepure si lasam sa fiarba inca putin.
Pofta buna.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa POFTA BUNA!