, opt ou, opt linguri fai, 8 linguri zahr, 8 linguri ule.se amesteca bine di tat cu misteru, se toarnan tava, deasupra se presara frumusiel capsunili, din loc in loc.se baga la cuptor la temp medie(170)cam cum ar fi freo 30-40 minute.se face proba cu scobitoarea, daca nu ai .cu paiul din matura.
Prajitura cu capsuni- de la Beatrice
3 oua, 120 g bezele, 3 linguri faina, 3 zahar, 1/2 kg capsuni, praf copt.
1. Asezi bezelele intr-o forma unsa sa acopere toata tava.
2. Asezi capsunile taiate peste bezele.
3. Pui peste astea compozitia din:
3 galbenusuri le freci cu zaharul pana se albesc. Bati albusurile spuma cu un vf sare, adaugi peste galbenusuri, apoi amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lasa, incorporezi faina, praf copt si omogenizezi compozitia...
Se da la cuptor 30 min.
Prajitura cu capsuni sau fragi este o prajitura spornica si usor de realizat. Poti prepara prajitura cu capsuni sau fragi, dar reteta e valabila si pentru zmeura sau mure.
Ingrediente:
6 oua
8 linguri zahar
150 g amidon alimentar
Pentru crema:
200 g unt
1 kg capsuni
300 g zahar
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, pana se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batandu-se in continuare, la urma se adauga amidonul sub forma de ploaie;
Se coace in tava unsa si tapetata, dupa racire se taie in 2 din grosime;
Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga capsunele sau fragutele intregi amestecandu-se usor. Aceasta compozitie se pune intre foile pandispanului, deasupra se presara zahar pudra.
Pa, pa.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: