Mica la luna
Ai nevoie de:
6 oua
1 cana de zahar
1 pahar de ulei
1 cana jumate de faina
nuca(daca nu ai poti folosi alune sau nuca de cocos)
Mod de preparare:
Se bat cu mixerul ouale spuma intr-un castron mai maricel apoi se adauga zaharul.Se bate pana se topeste zaharul apoi se adauga uleiul.Se bate din nou mai mult timp.Se aduga faina treptat iar apoi se pune intr-o tava si se presara nuca deasupra apoi se pune la cuptor la foc potrivit.Se scoate cand incepe sa miroasa a prajitura si cand e pufoasa.Se taie cu paharul in forma de semi luna.Sunt gustoase si nu le poti rezista.
Pofta buna!
fundaAa?
Cauta pe google, gasesti cu sutele :D
http://www.go4games.ro/......ci-8448030
Http://www.retete-prajituri.eu/savarine_cu_rom_286.html
Ceva ce am pus`o pe mama sa`mi faca...
O reteta simpla este tortul. Poti achizitiona de la un magazin un blat de tort gata preparat intr-o tipla transparenta.si poti cumpara creme[de la dr. oetker]. cremele sunt foarte simplu de preparat.:pui intr-un bol inalt praful cremei.torni peste ea 250 ml de lapte sh o amesteci cu mixerul. cand este gata o pui peste tort si inauntrul acestuia.si lasi tortul la frigider aprox. 2-3 ore :*
Parfait de iaurt cu fructe - 170 calorii/portie
Ingrediente:
- 1 ceasca de apa fiarta
- 3/4 ceasca de apa rece
- 1 ceasca de fructe taiate bucatele (de care preferati, eu una ador fructele de padure)
- 200 grame de iaurt fara grasimi
- un pachet de gelatina pentru prajituri sau gelatina cuburi
Mod de preparare:
- intr-un bol, dizolva gelatina in apa fierbinte
- amesteca apoi in apa rece si pune-l intr-un vas in care vrei sa ornezi desertul
- aranjeaza fructele in gelatina
- acopera cu ceva si baga-l la frigider 2 ore
- taie apoi cuburi din gelatina cu fructe si pune peste iaurt si apoi se presara fructe proaspete, dupa preferinta
Briose cu ciocolata "nevinovate" - 250 de calorii/portia
Ingrediente:
- 6 linguri de unt nesarat (plus o bucata pentru a unge tava)
- 2/3 ceasca de faina integrala (plus putina pentru tava)
- 250 grame ciocolata amaruie (cel putin 70% continut de cacao) faramitata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua mari
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1/2 ceasca de zahar brun
Mod de preparare:
- incinge bine cuptorul
- unge bine tava cu unt, iar apoi presara putina faina si varsa excesul daca este cazul
- topeste ciocolata si untul la belmarin (intr-o oala care sta deasupra unei oalei cu apa care fierbe), amestecand continuu; indeparteaza de pe fox si lasa sa se raceasca
- intre timp, amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu
- amesteca separat ouale si vanilia pana devin spumante; adaiga peste zaharul si amesteca pana se topeste - adauga incet amestecul in amestecul de ciocolata topita si unt
- incorporeaza in amestecul rezultat faina, adaugand-o treptat
- adauga mixtura in forme speciale de briose sau direct in tava, daca vreti sa o faceti prajitura
- lasa-le cam 25 de minute, si verifica daca sunt gata cu ajutorul unei scobitoare; daca nu mai ramane coca pe scobitoare inseamna ca este gata.
Prajitura cu branza adaptata - 220 calorii/portie
Ingrediente:
- 1.5 kg branza de vaci proaspata
- 200 grame stafide
- 50 grame de zahar
- arome: un pliculet zahar vanilat, rom
- gelatina pentru prajituri
- un pliculet de gelatina rosie pentru prajituri care se toarna pe deasupra la sfarsit
Mod de preparare:
- se amesteca branza cu stafidele, aromele si o parte din zahar
- se pune intr-un vas rotund, in care se aseaza o folie pe fundul ei din care lasam colturile pe afara pentru a o putea scoate si a-i reda o forma de tort
- se baga la frigider aproximativ 3 ore
- se scoate din vas, si se toarna siropul care se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
- siropul se scurge peste si se intareste ca o gelatina, oferind o cromatica foarte frumoasa
Prajitura delicioasa cu lamaie - 130 cal/portie
Ingrediente:
- 50 grame faina
- 30 grame malai
- 5 oua din care folosesti doar albusurile
- putin zahar brun sau indulcitor dupa gust
- jumatate pliculet de praf de copt
- un varf de sare
- vanilie sau esenta de vanilie
- putin unt
- putina coaja de la o lamaie
- 2 linguri de suc de la o lamaie
Mod de preparare:
- se bat albusurile spuma, dar nu inainte de a adauga un praf de sare
- se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, vanilia si indulcitorul.
- cand este foarte tare se adauga sucul de lamaie si se mai bate putin.
- Se amesteca totul si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt
- Se da la cuptor la foc mic spre mediu cca 40 min sau pana se desprinde de pe margini.
- Se serveste cu iaurt. Dietetic.
Bună,
Da, am și eu o sugestie de rețetă simplă, așa, mai cu gustul copilăriei - Prajitura cu mere
Aici sunt ingredientele necesare:
3 mere mari, curățate și tăiate felii subțiri
1 cană de zahăr
1/2 cană unt, la temperatura camerei
2 ouă mari
1 linguriță esență de vanilie
1 1/2 căni faina
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță de sare
1/2 cană lapte
2 lingurițe scorțișoară măcinată
Aici găsești modul de preparare, pas cu pas (este prima rețetă).
https://oricecauti.ro/top-10-prajituri-de-casa
Spor și poftă mare!