Prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente:
Foi
3 oua, 100 g zahar pudra, 6 linguri ulei, 3 linguri lapte, 1 lingurita rasa praf de copt, 1 varf de cutit sare, 500 g faina
Crema
500 ml lapte, 2 linguri cu varf faina, 250 g margarina, 275 g zahar pudra, 1 lamaie
Mod de preparare:
1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
2. Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai bine: decupati o coala de marimea unui „dos" de tava si o puteti folosi pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3. Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
4.Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5. Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti egale (trei, daca aveti patru foi).
6. Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12 ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.
7. Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.
Reteta succesului : Se iau niste fraieri, te faci ca le faci bine, iti faci bine doar tie, se fierb cativa ani buni, si apoi te scoti plina de bani !
Mony fa clatite! reteta e imposibil sa nu o stii!
Stiu eu ceva.in plus este si dietetica.este vorba despre BISCUITI CU MORCOVI
ai nevoie de:
-2morcovi potriviti dati prin razatoarea mica
-600g faina
-250g zahar
-1 lamaie
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-1 praf de sare
-200ml ulei
Cum procedezi:
-pui faina intr-un vas mai mare
-ii faci o gaura la mijloc in care pui morcovii dati prin razatoare
-pui uleiul
-pui zaharul
-pui coaja de la lamaie data prin razatoare
stingi intr-o canita bicarbonatul cu zeama de la lamaie si pui peste morcovi
-adaugi si praful de sare
-amesteci pana ce se omogenizeaza compozitia si daca ai masina de tocat si forme de biscuiti pentru masina este excelent
-daca nu ai poti face cu orice alte forme sa intinzi foaie cu sucitorul...
-dupa ce ai facut formele de biscuiti, ii pui inyr-o tave bine unsa cu ulei si tapitata cu faina si ii dai la cuptor ATENTIE cuptorul sa fie bine incins dinainte si cand bagi biscuiti lasi focul mai mic
-nu trebuie lasati mult doar putin in jur de 20-30 min.
BAFTA SI POFTA BUNA!