| ariana_5123 a întrebat:

Cine stie reteta de la tortul cu gris? Mi-o poate da si mie cineva? Pls

3 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Stiu o reteta de tort de mere cu gris...Nu stiu la ce reteta te referi...Sunt atatea retete de torturi...
Daca te ajuta, iti dau reteta mai jos, mai ales ca este vremea merelor si este foarte bun si pentru copii!
Ingrediente:
5 oua, 6 linguri zahar, 8 linguri gris, 400 ml lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 kg mere, zahar pentru caramelizat.

Se curata merele de coaja si samburi fara a taia merele (cu ajutorul cutitului, scobind de la codita spre interior semintele din interior).
Intr-o cratita in care pot fi asezate 1 kg de mere pe fundul acesteia, se caramelizeaza 7-8 linguri de zahar (se topeste zaharul fara nici un adaos de apa). Cand zaharul s-a topit integral si a capatat culoarea caramelului, se inclina cratita pentru a acoperi fundul si peretii cratitei cu caramel. Se lasa la racit, caramelul cristalizandu-se. Cand s-a racit bine cratita cu caramel se aseaza merele curatate de coaja si de samburi iar in mijloc de pune un pic de unt si miez de nuca, dupa care se pune cratita la cuptor pentru a se coace merele. Se tin merele la cuptor pana se inrosesc...se coc. Se scoate cratita cu mere si se lasa la racit.
Intre timp se freaca 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie densa si albicioasa, apoi se adauga cele 8 linguri de gris (varfuite) dupa care albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se toarna peste merele coapte racite si se da din nou la cuptor. Dupa coacere se toarne imediat laptele fierbinte in care s-a adaugat vanilia peste tortul din cratita. Se lasa sa se raceasca in cratita, apoi se rastoarna pe un platou. Fiind rece se orneaza cu frisca si bomboane sau fructe!
Este foarte bun pentru cei mari si mici! Succes si pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://209. 85. 135. 132/search? cu=cache:16_iuR3NQfYJ:...clnk&gl=ro

| urdesfloryn a răspuns:

Se pun 3 galbenus de ou intr-un vas si le bati bine si dumaceea pui galbenusul si il mai bati ca un minut si dupaceea pui grisul si il amesteci cu zahar si intr-o cratita pui niste zahar si faci un caramel si il intinzi bine pe cratiza si il bagi la cuptor si cand il scoti trebuie sa aiba o culoare maronie si atunci pui 1, 5 litri de lapte deasupra

Întrebări similare