1. Chiftelute de porc cu SOIA
2. Chiftelute din SOIA si ciuperci
3. Snitel din SOIA cu rozmarin
4. SOIA la cuptor
5. Paste cu sos de SOIA
6. Pui in sos de SOIA
7. Frigarui din ciuperci si SOIA
8. Pilaf cu SOIA si morcovi
9. Sarmale cu SOIA
10. SOIA pane cu migdale ( sau orice seminte )
Succes.
Eu gatesc soia felii, fierte in apa putina cu multe condimente (vegeta, boabe de piper, o frunza de dafin sau ce iti place tie) scurse bine, stoarse un pic prin presare cu lingura, date prin faina, ou si seminte de susan, apoi prajite pana se rumeneste susanul.
Mama face o asta delicioasa din soia! se aseamana putin cu icrele. uite cum:
1)ia soia si fierbe-o corespunzator sau o poti cumpara gata fiarta.
2)fa-o pulbere la blender
3)scurge-o bine, ca sa iasa cat nai uscata, iar laptele amesteca-l cu putin zahar vanilat(el in sine e sarat, iar pentru a-i atribui gustul de lapte adevarat adauga-i putin zahar vanilat)
4)amesteca pasta rezultata prin stoarcere cu 3/4 din cantitatea sa -gris amestecat cu pesmet si o lingurita de zeama de lamaie si 2 de ulei.
pofta buna!
Reteta-i incompleta.Ce se intampla cu pasta rezultata, se coace? Cata soia, zahar lapte, ulei folosesti?"amesteca pasta rezultata prin stoarcere cu 3/4 din cantitatea sa" nu inteleg nimic din asta...Revino,sunt interesata de reteta ta-imi place mult soia.Multumesc anticipat.
Cantitatea de soia sa spunem ca este 2kg(din 2 kg=> 1kg de lapte de soia si 1kg de pasta).se fierbe bine, se pune-n blender, se stoarce, iar lichidul se amesteca cu putin zahar vanilat, dupa gust(asta pentru a nu irosi laptele rezultat). pasta ramasa(1kg) se amesteca cu 750 g de pesmet cu gris, putina zeama de lamaie si putin ulei, ca sa capete consistenta de icre;
din moment ce soia e deja fiarta, nu mai trebuie facut nimic la ea.doar se pune pe paine si se mananca.se mai pot adauga si bucatele de ceapa pentru aroma.
Multumesc pentru raspuns.Nu intelesesem intial ca e vorba de reteta de lapte din soia si nici ca se foloseste soia boabe, ma gandeam la granule.O s-o incerc mai intai cu jumatate din cantitate, sper sa-mi iasa.
VivianKorea întreabă:
LisaJulie întreabă: