Tzau
Cha Han(Orez Prajit)
Ingrediente:
2 cana cu orez fiert cu o zi inainte
1 ceapa mica, tocata
1 morcov mare, tocat
1 ardei gras, curatat si tocat
100 g cana sunca de porc, tocata
2 oua
2 catei de usturoi
2 linguri de sos de soia
2 linguri de ulei, pentru prajit
sare
piper negru, macinat
Instructiuni:
Se incinge un wok si se adauga putin ulei. Se bate un ou intr-un castronel.
Se soteaza in wok ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul gras si sunca pana ce devin moi. Se adauga oul batut si se lasa cateva secunde, pana ce incepe sa se intareasca putin. Se adauga orezul fiert, rece, si se amesteca bine. Se adauga sare si piper si se amesteca. Se micsoreaza flacara, se adauga sos de soia si se amesteca repede. Se ia de pe foc si se serveste.
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:1, s:0
&
Sushi de ton
Ingrediente
100 g file de ton proaspat
3 cesti orez
1/3 ceasca otet de orez
1 lingurita sare
3 lingurite zaha
Mod de preparare
Orezul se prepara ca in reteta: Sushi de orez;
Se amesteca ingredientele pentru sosul de sushi si se amesteca cu orezul, se taie tonul proaspat in felii subtiri (2 cm). Se modeleaza orezul in pumn si deasupra se aseaza feliile de ton.
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:0, s:0
&
Frigarui Teriyaki
Ananas, vita, dovlecel... un mix exploziv de arome intr-o frigaruie originala!
Ingrediente
1 ceasca ketchup
1 ceasca zahar
1 ceasca sos soia
2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite praf de ghimbir
12 cubulete de carne de vitel
jumatate de ananas
2 dovlecei medii
12 ciuperci medii
2 cepe mici
1 ardei gras rosu
Mod de preparare
Cubuletele se pun intr-o tigaie la prajit, fara ulei, pana se rumenesc bine.
Se amesteca intr-un castron ketchup-ul, zaharul, praful de usturoi, praful de ghimbir si sosul de soia si se tavalesc prin sos cubuletele de carne.
Se aseaza alternativ pe frigarui cubulete de carne, ardei gras, ciuperci, ceapa si cubulete de ananas.
Se aseaza pe gratar pana se rumenesc bine.
Se servesc si cu orez.
Poti sa pui si alt fel de carne de ex: pui sau porc.
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:2, s:14&biw=1366&bih=371
Chicken Satay
Ingrediente
500 g file de piept de pui (fara piele si os)
1 capatana de usturoi
1 ceapa mica
2 linguri de
zahar
2 linguri de sos de soya
3 linguri de ulei de arahide
100 ml lapte de cocos
1 lingura de sos chilli
1 lingura de
lemmon grass powder
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, se ung cu usturoi si ulei de arahide si se pun pe
betisoare la gratar, dupa care se aseaza intr-un vas;
Se face un sos din lapte de cocos, sos chilli, zahar, sos de soya, pudra de lemon grass, se pune si ceapa taiata fideluta cu restul de usturoi tocat marunt, se pune sosul intr-un bol.
Se aranjeaza puiul intr-un platou sub forma de raze de soare iar in mijloc se pune sosul intr-un castronel mic si se orneaza cu lamaie.
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:4, s:0
&
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:4, s:46&biw=1366&bih=371
Sper ca ti-am fost de folos. Spor la gatit.Succes;)
P. S mie mi-a facut odata mama sushi de ton de aia l-am bagat pe lista xD
Sufleu japonez
Ingrediente
200 gr unt
100 gr ciocolata sau cacao
200 gr zahar pudra
1 lingura faina
4 oua
unt si faina
pentru tapetat vasul de copt
Sos de vanilie:
2 pahare lapte
3 galbenusuri
100g zahar
1 lingura faina
1/2 baton vanilie
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul si cu galbenusurile adaugate, unul cate unul, pana obtineti o crema. Se adauga apoi ciocolata sau cacao, faina, iar dupa ce se amesteca bine, se adauga si albusurile batute spuma.
Compozitia se toarna intr-o forma speciala cu capac, ermetic inchisa (forma se unge cu unt si se presara cu faina). Aceasta forma se introduce intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc la fiert 30 minute.
Sosul se face astfel: se pune la fiert laptele cu vanilia; cand incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele treptat, amestecind mereu. Fara sa se inceteze amestecarea, se pune din nou la foc pina incepe sa se ingroase sosul si sa dea un clocot. Se da la o parte si se amesteca pana ce se raceste
Sufleul se serveste fie simplu sau cu sos de vanilie.
Cauta aici: http://www.reteteleluiradu.ro/. Tipu' asta e tare la chestii asiatice. Are si un glosar cu ingrediente si cum se pot inlocui ele cu chestii autohtone.
DrDeath întreabă: