Http://www.culinar.ro/......8/2/22992/
http://www.culinar.ro/......2/2/20361/
http://www.culinar.ro/......42/2/8315/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciocolata-de-casa.html
http://www.lalena.ro/666-reteta-Ciocolata-de-casa.html
http://www.retetecalamama.ro/......ariei.html
http://licutamarin.blogspot.com/2012/02/ciocolata-de-casa.html
http://www.cevabun.ro/ciocolata-de-casa/
Bafta.Fundita?:(
Ingrediente
250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt, esenta de rom, alune, stafide.
Mod de preparare
Ciocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa se fierbe prima data apa cu zahar, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei de casa difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata de casa se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.
Mod de servire
Ciocolata de casa se serveste ca si desert ori gustare.
Nu cred ca e problema ta cat de greu imi era mie sa scriu pe google, nu te mai obosi cu raspunsuri din-astea ca nu am nevoie
Ingrediente
150 ml apa
400 gr zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf (neindulcit)
50 gr cacao
1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)
alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)
Preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
* mie imi place sa fie intre, nici prea moala nici prea faramicioasa, dar am fiert putin cam mult siropul si ciocolata a iesit exact ca cea care se gasea pe vremuri in comert, doar putin mai inchisa la culoare; gustul insa e identic.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
150 gr. unt,
250 gr. lapte praf,
100 gr. cacao,
500 gr. zahar,
150 ml apa,
unt pentru tava,
vanilie,
alune (facultativ).
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune.
Jumatate Kg Lapte Praf
Jumatate Kg zahar
100g cacao
100ml apa
200gunt sau margarina
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul sau margarina cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cate putin peste pasta.
Tava cu ciocolata formata se tine la frigider pana se intareste. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata.
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
150 gr. unt,
250 gr. lapte praf,
100 gr. cacao,
500 gr. zahar,
150 ml apa,
unt pentru tava,
vanilie,
alune (facultativ).
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune.
2 comentarii cu fotografii
Voteaza
Ingrediente:
150 gr. unt,
250 gr. lapte praf,
100 gr. cacao,
500 gr. zahar,
150 ml apa,
unt pentru tava,
vanilie,
alune (facultativ).
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune. Funda?
Ai nevoie de:
-o jumatate de pachet de margarina unirea
-o jumatate de kg de zahar
-360 g lapte praf
-2 linguri de cacao
Pui intr-o cratita zaharul peste care torni putina apa cat sa il acoperre, il lasi la fiert cateva minute si il incerci pe degete daca se lipeste atunci e gata, il iei de pe foc pui margarina si dupa ce e topita adaugi laptele praf mestecand in continuu, la sfarsit adaugi cacaoa, pui compozitia intr-o tava zi lasi sa se raceasca si e gata...
mariana_2371 întreabă: