Pentru aluat iti trebuie:
200 g faina
130 g unt
75-100 ml apa
30 g drojdie
un galbenus
putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
3 rosii mari
o ceapa
150 g cascaval
unt
4 felii de sunca
sare
piper
Pregatesti asa:
Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
Se lasa sa creasca la cald.
Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
Foaia de aluat pentru pizza, intinsa pe tava, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate.
Deasupra se presara jumatate din cascavalul ras, se toarna ceapa innabusita in amestec de ulei si unt, apoi sunca taiata felioare.
Se acopera cu rondele de rosii curatate de pielite si apoi se presara cu restul de cascaval ras si cu bucatele de unt.
Se mai coace circa 10 minute la cuptor.
Pofta buna!
Mama meaa facut odata ceva de genul asta:http://www.bucatarul.ro/......caval.html si e gustoos, succes
Pai iei 3 kg. de aluat de placinta, pui ciocolata, ulei(3l), apa minerala si niste sos demaioneza si apoi pentru. ultimul pas suni si comanzi pizza de la nr. 0727438015
Radu, de mai mulţi ani folosesc această reţetă de aluat pentru pizza care este foarte simplă: http://poftabuna.md/reteta-culinara/aluat-pentru-pizza
Încearcă să faci aluatul cât mai subţire şi combină ingredientele la dorinţă.
Succese!
Iti multumesc, dar nu ma cheama Radu
Pasta de tomate 1 linguri Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
Ulei de floarea soarelui 4 linguri Puteti folosi si ulei de masline
Busuioc uscat 1 lingurite
Salam crud-afumat 0. 5 kg
Ciuperci conservate 200 g
Masline taiate 200 g
Cascaval clasic 300 g
Rosii 300 g
Ardei Capia 200 g
Tava speciala pentru pizza Daca folositi alt tip de tava nu garantez rezultat deosebit.
Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.
Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
- Taiati rondele subtiri salamul
- Scurgeti ciupercile de apa
- Taiati rondele subtiri rosiile
- Taiati felii subtiri ardeiul capia
- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.
Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pentru pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.
Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.
Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.
Se rade cascavalul pe toata suprafata.
Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.
Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).
Cantitate: 2 buc (de 30/32 cm) Timp de preparare: 35 min Dificultate: mediu Timp total de pregatire: 50 min
Sursa: Improvizatie
DaciaRomania întreabă: