Am facut de revelion o rulada foarte simpla dar absolut delicioasa!
Ai aici reteta pentru blatul de rulada, dar si umplutura daca vrei sa o faci asa
Buche de Noel cu Zmeura
Ingrediente:
4 oua
200g zahar
200g faina
30g unt
30g cacao
100g ciocolata de menaj
1 plic praf de copt
300g zmeura (eu nu am gasit, am luat mure, dar va recomand sa luati zmeura e mai duce)
100g frisca lichida
Mod de preparare:
Blat: Frecam ouale cu zaharul.
Punem faina cu praful de copt si cacao cernuta. Omogenizam si turnam compozitia in strat subtire, intr-o tava unsa cu unt.
Tava nu trebuie sa aiba latimea mai mare de 20cm, altfel foaia ar iesi prea mare si ar trebui sa rulam de mai multe ori.
Coacem 15 minute.
Umplutura:Batem frisca.
Jumatate din cantitatea de zmeura o transformam in piure (eu nu am avut zmeura si am pus 150g fructe de padure congelate).
Dupa ce s-a racit blatul, intindem un strat de piure de fructe si unul de frisca.
Rulam, asezam pe un platou cu imbinatura in jos si lasam la rece 10 minute.
Glazura:Topim untul pe baie de aburi, punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste.
Imbracam rulada cu glazura de ciocolata si ornam cu zmeura.
Yamii, ma apuc de treaba cat nu plange bebe - ca pe urma nu mai am nici o sansa. va multumesc fetelor
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 de faina si un praf de copt.
prepararea ca la pandispan. Succes.
5 oua, 5ling zahar, 5 faina si un praf de copt stns cu zeama de lamaie se umple cu gem de capsuni
natalia_olimpiu întreabă:
anonim_4396 întreabă:
MissFashionPrincess întreabă:
DaciaRomania întreabă: