Mie una mi-ar trebui pentru ca fiicei mele ii place ciocolata de casa foarte mult. O postezi aici?
Faci carii destule de la acea prajitura, mai bine mananca ceva care are mai putin zahar
150 ml apa
10 linguri de zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf indulcit (zahar 20%)
30 gr cacao
1 esenta rom
alune de padure (Ingrediente)
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa. In functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf amestecat cu cacaoa in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata. Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. A fost delicioasa!
DaRlInGiLuSiOnS întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: