Pentru cartofiii prajiti e bine sa folosesesti pe cei de culoare alba/galbena.
Asadar cureti /speli o cantiate de cartofi.Ii speli.II tai pentru prima data in doua. Apoi pe un tocator de lemn iitai felii de maxim 1 cm, sau chiar mai subtiri.Ii pui intr-o srecuratoare si ii speli din nou.Ii lasi sa se scurga bine.Pui o cantitate destul de mare d ulei la incins, lasi sa se incalzeasca bine.Dai drumul cu grija cartofilor.Ii intorci din cand cu ajutorul unei spatule de lemn/bambus.La sfarsit pui sare si pofta buna!
Poti de asemenea sa tai carofii curatatii si spalatii iitai in felii cat mai subtiri, faci (sau nu) un amestec din delicat cu malai)ii dai prin acest amestec, si pui in ulei fierbinte.Iti vor iesi acele chipsuri atat de iubite de voi...
De ce trebuie sa pun mult ulei? Ce se intampla daca pun putin?
Ies crocanti ca la Mcdonalds!
Poti pune si mai putin dar vor iesi mai degraba moi si probabil se vor prinde de tigaie!
Dar daca pun ulei putin si ii tai foarte subtire se mai lipesc?
Depinde de cantitate. Daca faci o portie (2-3 cartofi marime medie ) nu cred)E IMPORTANT sa mesteci mereu in ei.E indicat sa folosesti o lopata (sau furculita)de lemn mai ales daca folosesti tigaie din teflon
Sunt multe gospodine care din motive economice folosesc si de 2 acelasi ulei.Ca sa nu mai spun de unele restaurante, gogosari.....nici nu vrei sa stii (na ca facusem si o rima
Crezi ca daca as folosi unt in loc de ulei ar fi mai buni sau stric untul si cartofii?
Nu am incercat, nu stiu!
Untul il poti folosi insa pe cartofi natur.Cureti catofi, i itai sferturi, ii speli
Ii pui la fiert.Pe farfurie pui putin unt.Se a topi pe cartofi.
Sau si mai bine pe cartofii copti poti folosi untul.
Stii foarte bine ca nu e bine sa abuzezi de cartofi prajiti.
Salut, ii cureti, tai, pornesti focul la ulei, lasi 3/5 minute asa. Pui cartofii inauntru, ii intorci din 3 in 3 minute, dupa ce prind culoare ii scoti.
Oooo, foarte simplu. Iei niste cartofi mai mari, ii speli putin putin, pregatesti un lighean cu apa. Cureti cartofii pregatiti. Coaja cu coaja cu coaja si inca o coaja, pana iti sar capacele. Bun, dupa ii speli si ii clatesti... Dupa ii tai felii dreptunghiulare subtiri.Ii pui intr-un castron cu putina sare. Pregatesti tigaia, o clatesti. Dupa adaugi 2-3-4-5 picaturi de ulei, si o lesi un minut pe foc. Cand va incepe sa sfaraie(ai grija sa nu-ti sara in ochi, daca iti sare spala abundent) adaugi cartofii rand pe rand. Ii invarti un pic, si pune un capac. Pregateste un alt castron si pune in el un servetel de hartie nu parfumat ci de bucatarie. Cand scoti cartofii ii vei pune pe acel servetel ca sa se scurga uleiul. Vezi sa mai mesteci in cartofi sa vezi ce fac. Apoi, cand sunt gata, scoti servetelele de acolo ca sa nu mananci cu servetele. Sper ca te-am ajutat. A da sa nu uiti sa speli tigaia Ma dooor degetele cat am scris aici la tastatura
Si următoarea intrebare e cum pui oul in tigaie...nu te mai chinui sunt de cumpărat la punga gata facuti din supermarket îi scoți din punga pui ulei in tigaie aștepți 3secunde sa se încingă tigaia pui cartofi si stai lângă ei sa nu se ardă iei farfuria ii scoti din tigaie îi pui in farfurie si gata, vrei sa mănânci fara ulei sa faci economie sau nu iti plac uleiosi pune-i la cuptor pe o tava 30-45minute.
Salut William!
Nu este bine ca sa manaci la ora asta cartofi prajiti, ingrasa.
Glumeam!
Nimic mai simplu...Cureti cam 2-3 cartofi medii, imparti cartoful in doua jumatati, dupa aceea iar la distanta de 1-2 cm in linie dreapta cu cutitul, tot asa faci la fiecare jumatate de cartof.
Speli/curati tigaia bine, adaugi putin ulei in tigaie, lasi uleiul sa se incinga cam 2-3 minute, adaugi cartofii(mai putini daca vrei sa fie "pai" iar daca nu adaugi pe toti care i-ai taiat.
Sa nu-i lasi la foc asa mare, deoarece îi prinde focul repede.
Muta pe ochiul cel mic de pe aragaz, mesteci in functie de dimensiunea focului.
Sper ca ti-am fost de folos!
O noapte buna!
Numai bine!
Cred că fiecare poate face așa ceva:!
Dar asta depinde și de vîrstă!
Încearcă în continuare să te descurci singur