Ciocolata de casa(baton de ciocolata)
Ingredente:
250gr lapte praf, 500gr zahar, 100 ml apa, 50 gr unt, 2 linguri cu vf. cacao(sau cata doriti)
Se pun pe foc intr-o oala apa, zaharul, untul si cacaoa.Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se adauga laptele praf si se amesteca bine.Se toarna in tava si se taie in patrate egale.
Eu aici am facut 3 portii. Stratul de la baza este cu cacao, cel din mijloc e simplu, iar in cel de deasupra am pus cacao si 6 biscuiti zdrobiti.
"Timp de preparare:
40 min (complexitate medie)
Ingrediente:
150 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 0, 150 l apa, unt pentru tava; vanilie, alune (fascultativ),
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacaua, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune."
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/ciocolata-de-casa.html
sau alta reteta la adresa
http://www.reteteculinare.ro/......_casa-623/
Sincer as fi preferat sa-ti dau reteta mamei, este foarte buna, dar n-o gasesc... Sorry.
De revelion am incercat cioco de casa de la dr Oetker... nu am crezut ca va fi buna... dar a vrut sotul meu sa incerc si am incercat... a iesit fffff buna am pus si nuci, este si foarte simplu... totul e ca o portie e micuta... poate si tie o sa iti placa
Am gasit secretul pentru o ciocolata care nu se zahariseste sau este prea dura, 150 ml apa +400 gr de zahar, 250 gr lapte praf, 100gr unt topit si racit, 50 gr cacao,, daca dorim o ciocolata mai cremoasa si sa se topeasca pe limba uniform trebuie ca zaharul doar sa se dizolve in apa care deja este pe foc, daca vrem sa fie mai dura fierbem un sirop din apa si zahar care sa aiba consistenta celui pentru dulceata, cu cat siropul este mai concentrat cu atat ciocolata devine mai dura si la rupt sfaramicioasa sau zaharisita
Uite una care mie personal mi-a reusit de fiecare data: http://www.retetecalamama.ro/......ariei.html