| Solanoo a întrebat:

Cn ma invata sa fac clatite?
Pss vreau sa ma invatati cum pot face o crema mai deosebita sa le umpluwinking
Cea mai buna reteta primeste o funda gigant si vot!winking

Răspuns Câştigător
| BlueEyes a răspuns:

Buna! Nu stiu la ce crema te referi, dar le poti umple cu finneti si banane (mie imi plac si cu portocale).eu fac clatitele exact ca aici -> http://www.lalena.ro/328-reteta-clatite-cu-ciocolata-si-banane.html
,cu o mica diferenta :pun mai multa faina decat scrie acolo;).

Si inca ceva: mistikrose in video ala care zici tu iti arata cum se face crema de zahar ars si e cu totul altceva,nu are treaba cu clatitele :))


Oricum, iubitzica, sper ca ti-am fost de folos :*

5 răspunsuri:
| Joannaa a răspuns:

Clatite umplute cu piure de banane, cu crema de lamaie:Aluat: 125 g faina, 1 cana lapte, 4 oua, 20 g unt topit, putina sare, putin zahar( optional)
Faina se pune intr-un castron mare. Se face o adancitura la mijloc si se pun sarea si zaharul. Se adauga ouale. Se amesteca cu o spatula, amestecand cate putin faina cu ouale, pana ce aluatul devine fin.Se adauga untul topit amestecand in continuare. Se adauga laptele cate putin, amestecand cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se acopera vasul si se lasa sa stea 2-3 ore.
Ingrediente pentru. 12 portii:
aluatul, 2-3 linguri zahar pudra, 3-4 linguri Cointreau( lichior de fructe), 50 g unt, 5 banane, 4 linguri zahar, 1 lingura scortisoara
Crema de lamaie: 10 cl zeama lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 galbenusuri, 4 linguri zahar, 1 ou, 60 g unt
1.Se prepara aluatul.
2. Se prepara pireul de banane: intr-o cratita mare se topeste untul, la foc mic. Se adauga bananele taiate rondele, apoi zeama de lamaie, zaharul si scortisoara. Se lasa pe foc 5 minute amestecand frecvent, pana ce capata consistenta de pireu.
3. Se fac 12 clatite mici si fiecare se pune intr-o forma. Se umplu cu pireul de banane. Se impreuneaza colturile clatitelor. Se lasa la rece 2-3 ore.
4. Se prepara crema de lamaie: se incalzeste zeama si coaja de lamaie intr-o cratita mare. Intr-un castron se amesteca galbenusurile, zaharul si oul. Compozitia se muta intr-o cratita si se da intr-un clocot, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la o parte. Cuptorul se preincalzeste la 240 grade.
5. Se scot formele din frigider si se inmoaie putin in apa fierbinte inainte de a scoate clatitele. Se reincalzesc in cuptor si se presara deasupra zahar pudra.
6. Se incalzeste Cointreau-ul, se toarna peste clatite si se flambeaza. In jurul clatitelor se pune putina crema de lamaie si se servesc.

| NicolaeCotet a răspuns:

Pai intreab-o pe mama sau bunica ta si pune crema de ciocolata si banane preferatele mele

| outlandish a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=Ex7LtXdfLEo
aici ai un video care iti arata pas cu pas. bafta!

| outlandish a răspuns:

Da laughing m-am grabit sa adaug videoclipul dar reteta de clatite era pe acelasi canal.