De cel de cocos nu stiu prea multe, e si nasol la gust, din punctul meu de vedere. Cel de soia e mai placut. Daca il poate inlocui in ce sens? Daca vrei sa nu mai consumi produse animale, il poate inlocui, da. In vreo prajitura anume, nu stiu, daca reteta permite, poti incerca si cu lapte de soia. Eu nu consum carne, insa nu am renuntat la lapte si oua, in mare parte pentru ca prefer gustul laptelui de vaca celui de soia. In ceea ce priveste caracteristicile lor, din cate stiu, soia nu contine calciu. Iar laptele e o importanta sursa de calciu.
Stiu ca laptele de soia sau de cocos are rolul de a inlocui laptele normal...in anumite mancaruri se poate folosi laptele de cocos(in special mancarea thailandeza)... dar eu m-am referit la valoarea nutritiva. mi-a zis mai demult cineva ca a incercat sa fie vegetarian, ca a renuntat la alimentele de baza, dar i-a fost foarte rau...desi medicul nutritionist l-a asigurat ca soia, de exemplu, va "inlocui" multe alimente.
Nu-ti recomand laptele de soia. Toate produsele cu soia sau din soia trebuie consumate cu moderatie. Am adoptat un regim de viata sanatos (fara carne) dar din cautarile mele pe net si experienta proprie iti spun ca soia se consuma cu moderatie.
Multa sanatate!
gemeni6226 întreabă: