| AcidCuSange a întrebat:

Cu ce ingrediente si cum fac bezelele? Fundabig grin

Răspuns Câştigător
| Scarlett011243 a răspuns:

Bezeaua este obtinuta din albusurile de ou batute cu zahar pana devin o compozitie teapana si stralucitoare, care este apoi pusa la cuptor pentru a se intari. Este utilizata pentru a acoperi placinte si alte deserturi (budinci, prajituri cu crema etc.), putand constitui, de asemenea, un desert de sine statator.

Cum se fac bezelele:
Albusurile trebuie aduse la temperatura camerei. Se folosesc doua linguri de zahar pentru fiecare albus de ou batut. Se bat albusurile pana se formeaza usoare varfuri, apoi se adauga zahar, putin cate putin. Daca atunci cand ridicam telul, albusurile nu curg de pe el, bezeaua poate fi utilizata pe prajitura.


Pentru bezele, se utilizeaza cate un sfert de cana de zahar pentru fiecare albus. Procesul e similar celui descris mai sus: se bat albusurile spuma pana compozitia este sufficient de tare incat sa stea pe tel. Se da la cuptorul preincins la o temperatura joasa (100 grade Celsius) pana se usuca, insa nu devin maronii. In functie de dimensiunile bezelelor, acest proces poate dura intre 1-3 ore.

4 răspunsuri:
| marina11 a răspuns:

Le cumperi din carrefour laughing

| Ionut9696 a răspuns:

Albus de ou si zahar.

| Lifeisawargame a răspuns:

4 albusuri, la temperatura camerei
225 g zahar tos
un praf de sare
un praf de vanilie
1 Puneti albusurile intr-un bol mare si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu telul. Continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
2 Adaugati un praf de sare, un praf de vanilie si cate 2 linguri de zahar, "in ploaie", continuand sa bateti si sa amestecati complet, inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar. La sfarsit, spuma este tare si lucioasa.
3 Tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Daca doriti sa faceti bezele mici, desenati cu creionul cercuri de marimea dorita si intoarceti hartia pe dos. Turnati spuma intr-un cornet si formati cerculete.
CUM VA PLACE...
Pentru a obtine o bezea crocanta, preincalziti cuptorul la semnul 1/110 grd.C, asezati tava pe nivelul din mijloc si lasati-o la cuptor timp de 2 ore. Opriti focul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor, timp de cateva ore.
Pentru a obtine bezele lipicioase, dati-le la cuptor, la semnul 4/180 grd.C, timp de 45 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor, puneti-le in frigider sau intr-un loc racoros.
SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE
Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.
Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.
Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.
Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.
Si acum... pentru ca stapaniti tehnica de baza, de ce nu incercati sa faceti cosulete din bezea, umplute cu fructe, sau sa sfaramati bezeaua si sa o incorporati in frisca sau inghetata? sper ca merit o funda big grin

| Hellen_Rox_1995 a răspuns:

Ingrediente:


5 albusuri
250g zahar tos
arome (eu am folosit esenta de portocale)




Preparare:
Zaharul tos se pune in tava pe o hartie de copt si se incalzeste fara sa se topeasca, intre timp se bat albusurile spuma si se adauga zaharul fierbinte putin cate putin spumand cu mixerul la viteza maxima.

Se toarna compozitia pe hartie de copt si se baga la cuptor cu usa deschisa la temperatura cea mai mica timp de doua ore

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Întrebări similare