De curand, am incercat peste alb la gratar cu sauvignon blanc. Si bine am facut! Sauvignonul alb mai merge bine si cu kebab-ul de pui grill...
Produsele de mare, de exemplu stridii, se consuma cu un vin alb, bucate din carne cu un gust mai pronuntat, de exemplu carnea de gasca sau de rata, deserturile din fainoase, etc
Vinul alb dulce si demi-dulce se serveste in general la deserturi sau la antreuri bazate pe preparate din peste.
Vinul alb daca este usor acidulat merge grozav de bine la deserturi; daca nu, se potriveste cu pestele(carnea alba in general).
Cand merg la restaurant si comand scoici, pui la gratar, somon sau avocado, e musai sa beau un Chardonnay bun!
Vinul alb merge in principiu cu preparate slabe, usoare, de vara. Eu il beau la peste sau pui.
Mie imi place sa beau vin alb doar cand mananc cheesecake, mi se pare rasfatul suprem... In general, la dulciuri, deserturi e recomandat.