anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu ce pot gati brocoli ca sa fie cat mai gustos?

8 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Daca vrei o salata usoara. Il poti fierbe in apa. Se serveste cu ulei de masline ori un cubulet de unt, sare si putina zeama de lamaie.
Sau il poti gratina la cuptor, poti face un sufleu de broccoli, un smoothie, chiftelute cu broccoli, piureu. Poti cauta retete pe internet, vei gasi numeroase si pe atat de gustoase.
Mie imi place sub forma de salata sa-l consum, asa ii consum gustul mai bine.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa o amesteci cu buchetele de conopida si sa o faci gratinata la cuptor.
Vezi reteta de conopida gratinata de aici:
https://jamilacuisine.ro/conopida-gratinata-la-cuptor-video/

| NLS a răspuns:

Fiert in combinatie cu alte legume (morcovi, mazare, fasole verde, sparanghel) si asezonat cu busuioc, curry, patrunjel verde etc.

Sau si mai gustos, broccoli+morcovi+franjuri de varza chinezeasca+ciuperci+ un mic catel de usturoi (pisat), trase la Wok sau orice tigaie de teflon de buna calitate, in foarte putin ulei sau unt, apoi le ineci cu sos de soia, putin unt topit si niste curry. Plus patrunjel verde.
Adica ceva foarte asemanator cu legumele din meniurile chinezesti, numai ca vor lipsi ciuperca chinezeasca, germenii de soia, bambusul...

Sau supa crema de broccoli (in care eu adaug oricum diferite legume, de la ceapa la ardei rosu, morcovi si mazare, insa predominant broccoli. In asta nu se pune telina, ii schimba prea mult gustul. Insa putin usturoi merge). La mixare, folosesti apa in care au fiert, insa nu toata, dupa preferinte. Si adaugi niste smantana sau putin lapte.

| aXy99 a răspuns:

Nu il gati. Mananca-l crud, e mai bun.

| sweetys a răspuns:

Supa crema de brocoli. Chiar e buna la gust si e si satioasa.

| Numelecontuluinupoatefimodificat a răspuns:

Sincer recomand doar sa il fierbi cu niste sare si sa iti pui niste uleiu de masline si piper dupa peste el. Broccoliul este foarte bun si crud, dar asta este parerea mea.

| dhanydhany a răspuns:

Reteta asta e preferata mea, iese excelent! Doamne, ce pofta mi-am facut singura acum! Pacat ca n-am broccoli in casa...
http://letcookinghappen.com/broccoli-cu-sos-de-iaurt/

| AverageTitel a răspuns:

Cu grija