Bicarbonat de amoniu, bicarbonat de sodiu si chiar drojdie.Checul fara niciun fel de praf de copt este foarte pretentios pentru o incepatoare.
Cu bicarbonat de sodiu alimentar. poti sa-l pui direct in faina sau poti sa-l stingi cu zeama de lamaie.
Fara nici un praf ajutator tutul consta in a bate bine albusurile bine sa nu cada din bol cind intorci bolul cu gura in jos apoi adaugi ingredientele celelalte. DECi fara nimic straduiestete si bate biuine torul si cind adaugi faina amesteca incet cu o lingura de lemn apoi torni in forma. bafta
Eu de la bunaca stiu.
Cu praf de copt:c
Cica iese si mia buna.
Succes fundita?:X:X
Poti face chec fara a folosi praf de copt. Daca bati bine albusurile, adaugi zaharul, apoi galbenusurile cu rom, vanilile si coaja de lamaie, cacaua, apoi faina, amestecand usor fara sa se lase spuma, checul va creste foarte frumos. Atat doar ca nu ai voie sa deschizi usa cuptorului primele 20 de minute, ca altfel "da inapoi" si nu mai creste.
DaciaRomania întreabă: