Doamne, nu mai folositi tix sau alte paste sau prafuri de curatat abrazive, care zgaraie inoxul...folositi numai produse speciale pentru inox...este specificat pe produs... odata zgariat inoxul, asa ramane...foloseste cu incredre Mr. Moscolo inox...il folosesc de ani de zile si sunt foarte multumita!
Un secret care l-am invatat si eu, freaca-le cu tix si cu zeama de lamaie vei vedea ca se fac ca si noi.Bafta.
Daca materialul nu e ars, poti folosi tix, Trium, sau alte solutii, cu care cureti si aragazul.
Eu folosesc Mr. Muscolo inox, care este extraordinar... o crema care nu zgaraie inoxul si curata si arsura...sau Sano-anticalcar-spray...
Cu un praf de curatat din comert nu foarte dur si peste praful acesta picuri si putin feiri sau pur pentru. a nu zgaria inoxul.
Daca sunt arse pe dinauntru se pun un pumn de sare si 2 cani de apa, se fierb cateva minute si se lasa pana se raceste apa. Pe dinafara se curata cu otet sau cu zeama de lamaie. Sunt bureti speciali pentru vasele de inox, bureti metalici foarte -foarte fini imbibati cu sapun alcalin, se curata fara sa se umezeasca oala.
Eu folosesc Sano anticalcar.Acum conteaza mult si de calitatea oalelor, ca daca sunt din inox subtire poti sa le freci cu ce vrei ca nu se mai curata.