Sunt mai multe posibilitati:
1 ar fi aceea sa unsiropezi blatul cu zeama din compot;
2 pui apa 250 g la foc, pui 3 sau 4 linguri de zahar si lasi sa fiarba pana se dizolva f bine, inchizi focul si pui o esenta de rom.
3 ar fi ca poti insiropa blatul si cu suc FANTA.
Pui intr-o sticla apa, zahar si rom si amesteci bine adaugand zahar in asa fel ca sa se faca ca un sirop.si il pui peste blaturile tortului.
Se poate insiropa torturile foare bine si e delicioasa cu sucul de la compoturi, cu esenta de rom... apa, esenta de rom (vanilie sau migdale )si zahar se fierbe... cu esenta de vanilie... cu esenta de migdale... migdalele dau un gust deosebit...
Cea mai simpla varianta de sirop pe care o stiu si o folosesc este o cana cu apa, esenta (de rom, vanilie etc - in functie de blat) cam o lingurita si eventual putin zahar.
Sirop; o parte apa, o parte zahar si coaja de lamaie--->se fierbe la foc mic pana se dizolva zaharul, racesti-->insiropezi
Cu sirop facut din apa si cateva linguri de zahar topit bine.Mai poti adauga si esente de rom, lamaie, migdale, sau ce iti place tie.
Incalzesti niste apa, apoi adaogi zahar si mesteci pana zaharul se topeste, iei de pe foc si lasi sa se racoreasca apoi adaogi cateva picaturi de esenta de rom si incepi incet sa distribui lichidul pe toata suprafata aluatului, nu pui foarte mult, doar pana la saturatia aluatului.
Siropul se face in functie de crema, asa fac eu. Daca tortul este cu crema de ciocolata, fac apa+zahar fiert, racit si esenta pentru parfum, daca merg pe crema de fructe folosesc siropul din compot, daca merg pe crema de iaurt de fructe, fac sirop (din sticla de cumparat), dar cu apa plata (putin mai dulce decat pentru a-l bea). Deci asortez intotdeauna siropul cu crema (ca sa nu fie un talmes balmes de gust).
Eu de obicei insiropez blatul de tort cu suc natural de fructe sau sirop facut din apa cu zahar.
RAZI coaja unei lamai o pui intr-o oala cu apa si cu 2 lingui de zaharapoi dupa ce a dat 2, 3 clocote o opresti si o lasi la racit daca vrei
La 500 ml apa pun 5 linguri (cu varf) de zahar, las sa fiarba, iar la sfarsit adaug esenta de rom.
natalia_olimpiu întreabă: