Cu cat pui mai mult zahar cu atat siropul tau este mai concentra si mai conservat
Peste capsunile spala-te in vreo 3 ape, se adauga zahar cat sa acopere bine capsunile si se lasa 24 de ore la rece. Se pune in sticla (nu plastic) siropul rezultat ce te poate tine cateva saptamani.
Cu cat il fierbi mai mult cu atat va tine mai bine... atentie pune dop normal la sticla prin cel de celofanin timp se evapora "apa" si se ingroasa siropul pana te trezesti ca ajunge la consistenta unui gem
Buna!
Eu fac urmatoarea reteta de sirop si din capsuni si din zmeura si nu se strica.
La 3 kg capsuni pun vreo 5 pliculete mici de sare de lamaie, le zdrobesc bine impreuna, fierb cam 1 litru jumate de apa si cand da in clocot o adaug peste capsuni le amestec si -l strecor printr-o sita deasa siropul rezultat; la fiecare litru de sirop pun 1 kg de zahar si foarte putin conservant, amestec pana se dizolva zaharul si-l pun in sticle chiar si de plastic pentru ca inchid ermetic si asa sta foarte bine luni de zile.
Buna!
Eu fac urmatoarea reteta de sirop si din capsuni si din zmeura si nu se strica.
La 3 kg capsuni pun vreo 5 pliculete mici de sare de lamaie, le zdrobesc bine impreuna, fierb cam 1 litru jumate de apa si cand da in clocot o adaug peste capsuni le amestec si -l strecor printr-o sita deasa siropul rezultat; la fiecare litru de sirop pun 1 kg de zahar si foarte putin conservant, amestec pana se dizolva zaharul si-l pun in sticle chiar si de plastic pentru ca inchid ermetic si asa sta foarte bine luni de zile.
Tourniquet întreabă: