Buna! Pentru ciocolata de casa ai nevoie de 350 grame zahar, 100 ml apa, 100 grame unt, 250grame lapte praf, 40 grame cacao, nuci (alune, stafide la alegere)si o esenta rom.Se pune zaharul si apa la fiert intr-o oala.Cand incepe sa fiarba il dai la ochi mic si il mai lasi 5 minute foarte important aici sa nu fierbi nici mai putin(ciocolata va fi prea moale) nici mai mult(ciocolata va fi prea tare si uscata). Apoi i-a cratita de pe foc si adauga untul si amesteca pana se dizolva complet.Adaugi apoi laptele praf si amesteci cu telul sa nu le faca cocoloase.La sfarsit adaugi esenta si cacao.Torni compozitia intr-o tava pe care o acoperi cu folie din plastic alimentara.Deasupra pui nucile sau stafidele si o pui la frigider pentru 3-4 ore.
Buna!
CIOCOLATA DE CASA
500 g. zahar
100 ml. apa
200 g. unt
300 g. lapte praf cernut
2 linguri cacao cernuta
esenta de vanilie
nuci prajite, stafide inmuiate in rom (optional)
Se fierbe zaharul cu apa, dupa care se adauga untul. Siropul se lasa la racit.
Intr-un vas cernem laptele praf si cacaua, punem nucile prajite si taiate bucatele, stafidele inmuiate in rom si stoarse(dar nu prea tare, sa mai ramana rom)
Turnam incet siropul caldut si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase.
Te pup!