Bună!
Dacă doreşti o cremă "tare", atunci te referi la o GLAZURĂ de ciocolată ( gen cea de pe Doboş ) sau cu glazură de fondant...
Vezi diverse reţete la linkul :
http://edithskitchen.ro/tort-amandina/
* glazura de la punctul 1 şi 5 - http://www.culinar.ro/....../198/2875/
http://www.bucataras.ro/retete/amandine-38215.html
http://gabrielacuisine.ro/amandine/
Toate cele bune.
Http://luminish-s-cakes.blogspot.ro/2010/09/amandine-adevarate.html
"Crema, ganache de ciocolata cu lapte:
300 g ciocolata cu lapte;
300 ml frisca lichida;
o fiola esenta de rom (sau chiar mai mult, sa iasa bine aromata).
Pe foc mic, se infierbanta frisca lichida in care se adauga ciocolata maruntita.
si se amesteca pana cand aceasta se topeste, avad grija sa nu fiarba. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se mixeaza pana cand isi mareste volumul si se obtine o crema pufoasa."
Unt 400 g
lapte 100 ml
zeama de lamaie 30 ml
cacao 100 g
zahar 350 g
oua 4
Mod de preparare - Crema de ciocolata pentru tort
Se formeaza o compozitie din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu crema obtinuta.
Se numeste Ganache iar proportia este de 1:1, intre ciocolata si smantana dulce.
Adelina ti-a dat un link corect.
Bionicle întreabă:
DaciaRomania întreabă: