| Simoo14 a întrebat:

Cum fac crema de zahar ars pentru 4 porti? Urgent sa fie:*Aveti funda +vot[URGENTT]

Răspuns Câştigător
| Andrutza_2790 a răspuns:

1
Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasa. Daca vreti sa-l raciti rapid, puneti castronul cu lapte intr-un castron mai mare cu apa rece si schimbati de 2-3 ori apa.

2
Intr-un vas din sticla termorezistenta(sau alt vas cu dimensiuni apropiate de tava din poza) se distribuie uniform 3 linguri de zahar. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu.

3
Se amesteca cate putin zaharul pana se topeste uniform toata cantitatea si compozitia are culoare maroniu deschis.

4
Se stinge focul sub zaharul ars si cu o lingura se distribuie uniform caramelul pe peretii vasului.
Se lasa 10-15 min sa se intareasca.

5
Intr-un vas adanc se bat 7 oua, se pregateste zaharul si esenta de vanilie.

6
Cu mixerul sau cu telul se amesteca bine compozitia.

7
Se adauga laptele racit si se ameteca cu telul.

8
Se toarna compozitia in vasul cu peretii caramelizati.
Intr-o tava mai mare de cuptor(suficient de mare ca sa incapa vasul cu crema) se toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Este foarte bine sa respectati acest pas, altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund, si are o textura poroasa.
Se pune tava cu apa si vasul in ea la cuptor pentru 20-30 de minute.

9
Cand compozitia are culoare galben-maroniu se scoate din vasul cu apa, respectiv din cuptor.

10
Vasul cu crema de zahar ars se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, se taie atent bucati uniforme si se toarna caramelul peste ele.
Pofta Buna! Sper ca ti-am fost de folos! Succes!

4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna seara! uite cum fac eu:

8 oua, 1 litru lapte, esenta de rom, 300 gr de zahar pentru caramel, si cam tot atat zahar sa adaugi in lapte.
prima data pui zaharul intr-o cratita de inox inaltuta, si adaugi zaharul la foc mic, ai grija sa nu il arzi, ca da gust de amareala, dupa ce s-a topit zaharul, rotesti cratita de jur inprejur, pana se formeaza in strat de caramel pe peretele catitei, si lasi sa se raceasca, apoi bati ouale bine cu mirodenii, apoi adaugi laptele si mai amesteci cam 5 min... dupa ce s-a racit caramelul rastorni compozitia de ou+lapte in cratita si dai la foc timp de 35-40 de minute, dupa ce o scoti o lasi sa se raceasca si apoi o bagi la frigider, rece foarte delicioasa, nu e greu de facut, cred ca e cel mai bun desert nefiind complicat de facut, succes si pofta bunahappy iar daca vrei sa faci mai putin, reduci ingredientele la jumate...dar cu siguranta nu vei face asta, pentru ca e un deliciulove strucklove strucklove struck

| Joannaa a răspuns:

Crema de zahar ars:Ingrediente:6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat, Mod de preparare:1. Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca. 2.Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider. Sugestiibig grinaca iti place cu mai mult sos poti dubla cantitatea de zahar ars.

| Izza_4461 a răspuns:

Lapte 1 l
Oua 8
zahar 200g
zahar vanilat 1 plic
zahar pentru. tapetat 150 g

Preparare:

Se pun intr-o cratita smaltuita 150 g de zahar si se pun pe foc ( dar nu direct pe flacara ) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata. Daca totusi observati ca devine de o culoare mai inchisa, acoperiti cu o hartie.
Dupa ce e gata, se scoate pe un platou si se lasa la racit. >big grin