Mai, eu nu pun nimic in burta pestelui. Pur si simplu il curat si il condimentez cu delikat, condimente special pentru peste apoi il invelesc in folie de aluminiu ca pe o sarmaluta. Si asa il bag in cuptor. Iese bun :X
P. S. Mi-e fomita
Salut,
Se curata pestele, se condimenteaza iar in locul stomacului se introduc ingredientele dorite (usturoi, slanina etc, dupa reteta si dorinta).
Se inveleste in folia de aluminiu si se introduce in cuptor pe o tava, la foc mediu (180-200 grade), timp de cca 20 minute. Temperatura si timpul se poate modifica in functie de peste si de preferintele consumatorului, dupa incercare si gust.
Ai grija ca nu e chiar indicat sa gatesti in aluminiu.
Pofta buna!
Folia trebuie stransa cat mai bine la extremitati astfel pestele se face in suc propriu, se folosesc felii de lamaie, ceapa, felii de rosie, rondele subtiri de morcov sau cartof, in stomacul pestelui se pot pune felii de bacon afumat sau arome. Atentie cand scoti tava din cuptor pentru ca aburii din interiorul foliei te pot opari.
Evita aluminiul in prepararea alimentelor. De ce? Uite aici: http://www.nutritie-sanatoasa.ro/......mului-uman
alwaysStyles întreabă: